Yıldız Kızlar Serbest Stil Güreş Avrupa Şampiyonası Bugün Başladı - Son Dakika
Güncel

Yıldız Kızlar Serbest Stil Güreş Avrupa Şampiyonası Bugün Başladı

Yıldız Kızlar Serbest Stil Güreş Avrupa Şampiyonası Bugün Başladı

Aşgül ÖZBEGE, NUR ÇINAR VE RAHİME ARI ŞAMPİYONADAN ELENDİ Bulgaristan'ın Samokov kentinde düzenlenen serbest stil Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler şampiyonası dün sona erdi.

08.05.2014 13:43

Aşgül ÖZBEGE, NUR ÇINAR VE RAHİME ARI ŞAMPİYONADAN ELENDİ

Bulgaristan'ın Samokov kentinde düzenlenen serbest stil Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler şampiyonası dün sona erdi. İki gün sürecek olan ve bugün başlayan Yıldız Kızlar serbest stil maçlarında mindere bugün 5 Milli sporcumuz çıktı.

RAHİME ARI İLK ELENEN SPORCUMUZ OLDU Sabah seansında mindere ilk olarak 38 kg'da Rahime Arı çıktı.1.turda Romanyalı Crıstina Elena Zoltan ile karşılaşan Arı, bu karşılaşmadan 8-0 mağlup ayrıldı. Repesaj için Romen sporcu yarı finalde Rus'a yenilince şampiyonadan ilk elenen sporcumuz Rahime Arı oldu.

NUR ÇINAR'DA ELENDİ Millilerimiz adına mindere ikinci olarak 43 kg Nur Çınar geldi. Çınar 1. Turda, Avusturyalı Kim Merlies Gmıner karşısında 6-5 galip gelerek çeyrek finale yükselen ilk sporcumuz oldu. Çeyrek finalde Belarus'lu İna Roik ile eşleşen Çınar, bu karşılaşmayı 6-0 kaybetti. Repesaj için Belaruslu sporcunun finale çıkmasını Bekleyen Çınar,bu sporcunun yarı finalde yenilmesiyle şampiyonadan ilk gün elenen üçüncü sporcumuz oldu.

SİNEM ÇİSEM DOĞDU AKŞAM SEANSINDA BRONZ MADALYA İÇİN GÜREŞECEK 49 kg'da mücadele eden Sinem Çisem Doğdu ise, 1. Turda Alman Serena Ballke ile eşleşti. Doğdu, bu karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazandı ve çeyrek finale yükselen ikinci sporcumuz oldu. Sinem çeyrek finalde, Romen Suzanna Georgiana ile eşleşti. Doğdu bu karşılaşmada ilk devreyi 4-2 yenik kapattı. İkinci devreye iyi başladı ve skoru 6-6 yaptı. Son sayı avantajı kendisinde olmasına rağmen Doğru, kendi oyunuyla tuş pozisyonunda yakalandı ve tuş olarak karşılaşmayı kaybetti. Romen sporcu finale çıkınca Sinem repesaj hakkı kazandı ve Slovakya'lı Erika Agh ile karşılaştı. Maça iyi başlayan Sinem, 2-0 öne geçti. Milli sporcumuz ard arda denediği 4'lük tekniklerle skoru 10-0 yaptı ve teknik üstünlükle karşılaşmayı kazandı. Sinem akşam seansında bronz madalya için 3.lük, 5.'lik maçına çıkacak.

AYŞE VATANSEVER FİNALDEN DÖNDÜ

56 kg'da Altın madalya hedefi olan Ayşe Vatansever ise, 1. Turda Slovak Simona Zamocnıkova ile eşleşti. Rakibini 10-0 teknik üstünlükle yendi ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Romen Elena Lonela ile eşleşti. Ayşe Vatansever bu karşılaşmayı zorlansada 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Polanya'lı Aleksandra Volczynska ile larşılaştı. İlk devreyi 4-1 önde geçen Vatansever, ikinci devrenin hemen başında skoru 6-4 yaptı. Maçın son 20 saniyesinde rakibine tu pozisyonunda yakalandı ve maç bir anda 7-6 oldu. Son saniyelerde puan almaya çalışsada başaramadı ve karşılaşmayı 7-6 kaybetti. Ayşe Vatansever, akşam seansında bronz madalya için 3.'lük 5.'lik maçına çıkacak.

AYŞEGÜL ÖZBEGE ELENDİ

Sabah seansında son olarak mindere 65 kg'da Ayşegül Özbege çıktı. Ukraynalı rakibi karşısında 8-0 yenilen Özbege repesaj için rakibinin finale çıkmasını bekledi. Ancak Ukrayna'lı sporcu Azarbaycan'lıya yenilince Özbege'de ilk gün şampiyonadan elenen ikinci sporcumuz oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldız Kızlar Serbest Stil Güreş Avrupa Şampiyonası Bugün Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement