Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak iki yıl içerisinde büyük bir hizmet atağı başlattıklarını belirterek, "Ordu, parmakla gösterilen bir büyükşehir olacaktır. Yeter ki, birlik ve beraberliğimizi kaybetmeyelim" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 2. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının son gününde bir resepsiyon verildi. Büyükşehir Belediye binasının sergi salonunda gerçekleştirilen resepsiyona AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti'li belediye başkanları, daire müdürleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Resepsiyonda bir konuşma yaparak iki yıllık çalışmaları özetleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, büyük bir borç içinde aldıkları belediyeyi iki yıl içerisinde diğer büyükşehirlerle aynı seviyeye getirme başarısı gösterdiklerini söyledi. Yılmaz, devraldıkları 320 milyon liralık borcu 120 milyon liraya düşürdüklerini vurguladı. Yılmaz, "Büyükşehir olalı henüz 2 yıl oldu. Bizi diğer Büyükşehirlerle kıyaslıyorlar. Maalesef bizi Kadir Topbaş'la, bizi Melih Gökçek'le kıyaslıyorlar. Yetkimiz aynı fakat gelirimiz, imkanlarımız aynı değil. Büyükşehir olduğumuz ay itibariyle Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin aylık geliri 8 milyon, aylık gideri 13 milyon liraydı. Yani iflas etmiş bir yapımız vardı. Ayrıca 320 milyon lira borcumuz vardı, 600 personel dendi, bin 1800 personel çıktı. Dolayısıyla geliri ve gideri arasında aşırı fark olan bir Büyükşehir Belediyesiydik. Biz hemen küçülme yöntemini belirledik. Geldiğimiz ay itibariyle gelirimizin yüzde 44'ü maaşlara gidiyordu, şu anda yüzde 18'i maaşa gidiyor. Haliyle kendi ayakları üzerinde durabilen bir büyükşehir haline getirdik. Bu iki yıl içerisinde 320 milyon liralık borcu 120 milyon liraya düşürdük. Yeri geldi kısmen ödedik, yeri geldi borcu sildirdik, yerine gayrimenkul verdik. Şu anda Büyükşehirler arasında borç yapılanması en iyi büyükşehirler arasındayız. Enkaz değerlendirmesi yapmıyorum, durum değerlendirmesi yapıyorum. Ordu, Büyükşehir olmakla birlikte Samsun ile Trabzon arasında kalan sıkışmışlığını giderdi. Onlar bizden 20-30 metre ilerdeydi, şimdi onlarla aynı kulvara geldik. Belki 1-2 metre ilerdeler ama aynı şartlarda koşmaya başladık" diye konuştu.
"ORDU BU ŞANSI DEĞERLENDİRMELİDİR"
Ordu'nun hükümet ve bakanlıklar nezdinden alamayacağı bir hizmet ve ödenek olmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, bu şansın değerlendirilmesi gerektiğini ve tüm Orduluların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ordu sevgisinin bir başka olduğuna da dikkat çekerek şöyle konuştu: " Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu sevgisi ve muhabbeti tartışılmaz. Benim İstanbul milletvekili olduğum dönemde İstanbul'da 15 bin Ordulunun katılacağı bir salon toplantısı vardı. Tayyip bey o zaman Başbakan. Davetiye vermişler ama katılamıyor. Programına baktım, 5 dakika bile boş zaman yok. Dedim, efendim buraya gelmeniz gerekiyor. Bir programa baktı bir bana baktı, 'Enver Ordulular davet ederde ben hayır diyebilir miyim' dedi. Böyle bir liderimiz var bizim. Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 2001 yılından bugüne Ordu'ya kaç defa 19 defa geldi. Bakın biz yakın zamanda Ordu'nun 741 mahalle muhtarını bir yemekte buluşturduk. 741 mahalle muhtarı dünya gözüyle birbirini ilk kez gördü. Ayrıca Ordu'nun tüm ilçelerindeki gençlik sivil toplum kuruluş temsilcilerini bir araya topladık. İstanbul'da 341 tane Ordulular Derneği'ni bir yemekte bir araya getirdik. Ben milletvekili olduğum dönemde Kayseri, Gaziantep, milletvekillerine imrenirdim. Hemşerileriyle haftada bir buluşurlar, 15 günde bir kahvaltıda bir araya gelirlerdi. Biz ise yılda iki kere belki bayramda bir selamlaşır geçerdik. Bugün ise onlar bize imreniyor. O sebeple Ordu bir şans yakaladı. Bu birlik ve beraberlik devam ederse Ordu parmakla gösterilen bir büyükşehir olacaktır. Büyükşehiri bir lokomotif olarak görüyoruz. Lokomotif sağlam olursa arkadaki vagonların gücü de ona bağlıdır. Biz ne kadar güçlü olursak en zayıf halkamızı da tedavi etmiş oluruz."
"320 MİLYON LİRALIK BORCUN 220 MİLYON LİRASI CHP'Lİ BELEDİYE'DEN"
İki yıl önce devraldıkları 320 milyon liralık borcun 220 milyon lirasının CHP'li Ordu Belediyesi'nden kaldığını belirten Yılmaz, "Büyükşehir olmadan önce Ordu'da 19 ilçe 53 belde belediyesi vardı. Yani toplam 72 Belediye vardı. 53 belde belediyesi kapatıldı. Bu 72 belediyenin 71'inin büyükşehire kalan toplam borcu 100 milyon liraydı. Yani toplam 71 belediyenin toplam borcu 100 milyon liraydı. CHP'li Ordu Belediyesi'nden kalan borç 220 milyon liraydı. Yaptıkları hizmetler ise ortada. Şimdi geçmişin defterlerini karıştırmak istemiyorum. Ama CHP'li bir belediyeden kalan borç, 71 belediyenin borcundan kat kat fazla çıktı" ifadelerini kullandı.
"HAVAALANINA DA KARŞI ÇIKAN CHP'LİLER, BUGÜN UÇAĞIN ÖN KOLTUĞUNDA OTURUYOR"
Geride 220 milyon lira borç bırakmış eski Ordu Belediye Başkanı'nın bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, sahil gezinti alanının genişletilmesine yönelik denize dolgu çalışmalarını protesto etmek için kendisine çevreci diyen bir grubun yürüyüş yaptığını ve bu yürüyüşü de eski Ordu Belediye Başkanı, yeni CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğuna dikkat çekti.
Yılmaz, şöyle devam etti: "Bir de baktık ki Ordu'da yürüyüş yapacak adam bulamamışlar Artvin'den Sinop'tan eylemci getirmişler. Yürüyüş yapanların başında da bir de baktık ki CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı var. Hatta herkese mesajlar çekilmiş yürüyüş yapacağız diye. Kim organize etti bunu, eski Ordu Belediye Başkanı CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı. Sonra baktık yürüyüş yapan kişi sayısı 152, 5 tanede milletvekili etti 157. İşin ilginç yanı, O CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara'dan Ordu'ya denize doldurularak yapılan, dünyada 3. Avrupa'da 1. havaalanına iniş yaptı, sonra geldi deniz doldurulmasın diye yürüyüş yaptı. Bunlar denize dolgu ile yapılan havaalanına da karşıydı. 2002'de havaalanını yapacağız dedik yapamazlar dediler. 2009'da programa aldırdık dedik, seçim yatırımı dediler. 2011'de temelini attık buna da seçim yatırımı dediler. 2014 yılında hep beraber açtık, CHP PM üyesi olan o zaman CHP milletvekili bu havalimanı bozuk dedi. Bozuk diyen kişiler baktık ki uçağın en ön sırasında oturuyorlar. Şimdi o havalimanına günlük 20 tane uçak iniyor."
"ÖNCE YOL, SU VE ALT YAPI"
Özellikle Ordu ilinin merkezi konumundaki Altınordu ilçesinin alt yapısını örnek gösteren Başkan yılmaz açıklamasını şöyle tamamladı: "Mesela Altınordu ilçesinin altyapısı 18 bin kişilik nüfusa göre yapılmış, ama bugün nüfus 200 bin kişiyi aştı. O sebeple bizim takvimimiz belli. Önce 2017'nin sonuna kadar tüm il genelinde yol, su, kanalizasyon gibi alt yapıyı bitireceğiz. Ondan sonra yerin üstünü inşa edeceğiz. Alt yapısını tamamlayıp üstüne asfalt serdiğimiz bir yere yıllarca bir daha uğramayacağız." - ORDU
Son Dakika › Güncel › Yılmaz: 'Ordu Parmakla Gösterilen Bir Büyükşehir Olacak' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?