Yolu Kardan Kapanan Köydeki Hasta, 4 Saatte Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Yolu Kardan Kapanan Köydeki Hasta, 4 Saatte Hastaneye Ulaştırıldı

Yolu Kardan Kapanan Köydeki Hasta, 4 Saatte Hastaneye Ulaştırıldı

Serdar KARA- Özcan ÇİRİŞVan, Hakkari, Bitlis, (DHA) - Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kayalık Köyü'nde yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Zeynep Özkan, 112 Acil Servis ve karla mücadele ekiplerinin 4 saatlik çabası sonucu hastaneye ulaştırıldı.

19.02.2012 12:56

Serdar KARA- Özcan ÇİRİŞ Van, Hakkari, Bitlis, (DHA) - Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kayalık Köyü'nde yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Zeynep Özkan, 112 Acil Servis ve karla mücadele ekiplerinin 4 saatlik çabası sonucu hastaneye ulaştırıldı. Kar yağışı, Hakkari'nin yanı sıra Van ve Bitlis'te de yaşamı olumsuz etkilerken yüzlerce köyün yolu kardan ulaşıma kapandı.

Van, Hakkari ve Bitlis'te dünden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı hayatını olumsuz yönde etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol açtı. En büyük sıkıntıyı ise köylerde yaşayan hastalar çekti. Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Kayalık Köyü'nde yaşayan 50 yaşındaki tansiyon hastası Zeynep Özkan'ın aniden rahatsızlanması üzerine yakınları telefonla yetkilileri arayarak yardım istedi. Bunun üzerine 112 Acil Servis ekipleri ile İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yola çıktı. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı bölgede, ekiplerin 4 saat süren yoğun mücadelesi ardından köye ulaşıldı. Tansiyon hastası Özkan, ilk müdahalenin evinde yapılmasından sonra ambulansla ilçeye getirildi. Özkan'ın yakınları yardıma koşan sağlık ve karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

568 KÖY YOLU KAPANDI

Kar yağışı, Hakkari, Van ve Bitlis'te de etkili oldu. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yoğun kar yağışı sonucu Van'da 322, Bitlis 137, Hakkari'de ise 109 köy ve 360 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının halen etkili olduğu bölgede köy yollarını açılması Van'da 80 araç ile 100 kişilik ekip çalışma başlattı. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının bugün aralıklarla süreceğini söyledi.

UÇAK SEFERLERLERİNE KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı sadece karayollarını değil hava yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde Van merkezdeki yoğun kar yağışı yüzünden Sunexpress'e ait Van- Antalya ile Van-İzmir uçak seferleri iptal edildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolu Kardan Kapanan Köydeki Hasta, 4 Saatte Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement