Yozgat 'Kürt Kardeşlerimizle Bir Sorunumuz Yok' "Yozgat'ta Akil İnsanlar Heyeti Protestosu"... - Son Dakika
Güncel

Yozgat 'Kürt Kardeşlerimizle Bir Sorunumuz Yok' "Yozgat'ta Akil İnsanlar Heyeti Protestosu"...

Yozgat \'Kürt Kardeşlerimizle Bir Sorunumuz Yok\' "Yozgat\'ta Akil İnsanlar Heyeti Protestosu"...

Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti üyelerinin Yozgat'ta Çamlık Milli Parkı'nda bulunan Galata Otel'de yapacağı toplantı öncesi polis tarafından geniş güvenlik tedbiri alındı.

30.04.2013 20:12

'kürt KARDEŞLERİMİZLE BİR SORUNUMUZ YOK'

Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti üyelerinin Yozgat'ta Çamlık Milli Parkı'nda bulunan Galata Otel'de yapacağı toplantı öncesi polis tarafından geniş güvenlik tedbiri alındı. Çamlık Milli Parkı'na listede ismi olmayanlan alınmadı. Toplantı, Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren'in konuşmasıyla başladı. Taşgetiren, 8 ili ziyaret ettiklerini ve Yozgat'ın 9'uncu il olduğunu belirterek, "Her ilde şehit ailelerini dinleyip sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle bir araya geliyoruz" dedi.

Türkiye'de 30 yıldır devam eden bir terör hadisesinin sonlanma ümidinin doğduğu bir zamanın yaşandığını kaydeden Ahmet Taşgetiren, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda bütün alanlarda bir iyileşme yaşanıyor. Son 4 aydır şehit olmaması mutlu edici bir durum. Şehit ailelerini dinlediğimiz zaman, 'Benim oğlum 6 ay önce şehit oldu. Keşke bu görüşmeler bir yıl önce başlasaydı da benim oğlum şehit olmasaydı' sözleriyle karşılaşıyoruz."

Toplumdaki endişeleri ve sorunları dinlemek için yola çıktıklarını belirten Taşgetiren'in konuşmasının ardından, toplantıya katılan Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine ve katılımcılara 3 er dakikalık konuşma ve endişelerini ifade etmeleri için söz verildi. Katılımcılar ağırlıklı olarak endişelerini dile getirirken, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, "Bizler doğu illerinden daha az yatırım alan Yozgat'ın evlatlarıyız. Kürt sorunu diye bir şey yok. Kürtlerle aramızda hiçbir sorun yaşanmadı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat 'Kürt Kardeşlerimizle Bir Sorunumuz Yok' 'Yozgat'ta Akil İnsanlar Heyeti Protestosu'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement