Yozgat'ta Otizm Farkındalık Günü'nde Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Otizm Farkındalık Günü'nde Yürüyüş Düzenlendi

Yozgat\'ta Otizm Farkındalık Günü\'nde Yürüyüş Düzenlendi

Yozgat'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, otizmli bireyler, aileleri ve vatandaşlar Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde yürüyüş gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, otizm farkındalık ayında otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımının artırılması için çalışmalar yapıldığını belirtti ve otistik çocukların ve ailelerinin mutlu olabilmeleri için desteklenmeleri gerektiğini vurguladı.

02.04.2024 15:31  Güncelleme: 15:36

Yozgat'ta Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde yürüyüş düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, otizmli bireyler, aileleri ve vatandaşlar Otogar önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Arif Topal, 2 Nisan'ın "Dünya Otizm Farkındalık Günü", nisan ayının ise otizm farkındalık ayı olduğunu belirtti.

Topal, bu ayda dünyada otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışma gerçekleştirildiğini ifade ederek, otistik çocukların ve ailelerinin hayatta mutlu olabilmeleri, sosyalleşmeleri, temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi ve en uygun şekilde faydalanabilmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Otizm Farkındalık Günü'nde Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement