Yunus Emre Enstitüsü, Kosova'da 'Yazma Eser Restorasyon Atölyesi' Açtı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü, Kosova'da 'Yazma Eser Restorasyon Atölyesi' Açtı

Yunus Emre Enstitüsü, Kosova\'da \'Yazma Eser Restorasyon Atölyesi\' Açtı

Turan KASAP (KOSOVA -PRİŞTİNE ) - DHA - Yunus Emre Enstitüsü, Kosova'da 'Yazma Eser Restorasyon Atölyesi' açtı Yunus Emre Enstitüsü'nün, Kosova'nın kültürel mirasının korunması ve en güzel şekilde gelecek nesillere aktarılması yönünde T.C. Merkez Bankası ve T.C. Kalkınma Bakanlığı'nın sponsorluğunda sürdürülen 'Balkanlarda Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi' çerçevesinde, Kosova İslam Birliğinde, Yazma Eser Restorasyon Atölyesi hizmete açıldı.

10.04.2015 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turan KASAP (KOSOVA -PRİŞTİNE ) - DHA - Yunus Emre Enstitüsü, Kosova'da 'Yazma Eser Restorasyon Atölyesi' açtı

Yunus Emre Enstitüsü'nün, Kosova'nın kültürel mirasının korunması ve en güzel şekilde gelecek nesillere aktarılması yönünde T.C. Merkez Bankası ve T.C. Kalkınma Bakanlığı'nın sponsorluğunda sürdürülen 'Balkanlarda Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi' çerçevesinde, Kosova İslam Birliğinde, Yazma Eser Restorasyon Atölyesi hizmete açıldı. Kosova İslam Birliği'nde düzenlenen törende Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Tırnava, T.C. Büyükelçisi Songül Ozan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, T.C. Diyanet İşleri Başkan Yrd. Hasan Kamil Yılmaz ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan kurdeleyi keserek Kosova'nın ilk ve tek Yazma Eser Restorasyon Atölyesini hizmete açtı.

Atölyenin tanıtımını Türkiye Yazma Eserler Kurumu- Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesinin emekli müdürü Dr. Nevzat Kaya yaptı. Dr. Nevzat Kaya, Kosova'daki tarihi eserlerin restorasyonu için ihtiyaç duyulan her türlü araç gerece sahip olan atölyede, sadece İslam Birliği uhdesinde bulunan eserlerin değil, Kosova'da başka kişi ve kurumlarda bulunan el yazmalarının da restorasyonu hedeflenmektedir dedi. Bu atölyede Kosova'daki değerli el yazmaları taranarak dijital ortama aktarılacak ve bu yolla hem koruma altına alınacaklar, hem de bilim dünyasının hizmetine sunulacaklar. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, bu proje katkı sunan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava'ya, Dr. Nevzat Kaya'ya teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü, Kosova'da 'Yazma Eser Restorasyon Atölyesi' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement