Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.

12.06.2016 15:57

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.

Yüreğir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 ayrı bölgede sürdürülen çalışmalar kapsamındaki Cumhuriyet Mahallesi Kozan Çarşısında ofis binaları, mağazalar, konutlar ve konut altı işyerleri bulunacak. Çalışma kapsamında yeni bir kent meydanı oluşturulacak.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaptığı açıklamada, çarşıda hak sahibi olan vatandaşlarla anlaşma safhasına geldiklerini, vatandaşların yapılacak ofis, işyeri ve konutlardan alabileceklerini belirtti.

Adana'nın merkezi sayılabilecek bu alanın temizlenip modern ve yaşanılabilir konut ve işyerleri yapılacağını ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

"Kozan Çarşısı içerisinde 192 konut, 300 işyeri bulunmakta iken proje sonrası 558 ofis, 106 dükkanın yanı sıra 1+1 168, 2+1 322, 3+1 212 ve 4+1 70 olmak üzere toplamda 772 konut yapılması planlanmaktadır. Bu projeyle burada planlı ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Dönüşüm alanı içerisinde kent meydanı da yapılacak. 30 dönüm alan üzerine kurulacak olan kent meydanında birçok etkinlik yapılabilecek bir alan oluşturacağız. Ulaşımı dolayısıyla tüm Adana'ya hizmet edecek ve Tarihi Taşköprü ile de bir bütünlük sağlayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement