Yusuf İslam'dan Soma Madencileri İçin Taziye Mesajı - Son Dakika
Güncel

Yusuf İslam'dan Soma Madencileri İçin Taziye Mesajı

Ünlü İngiliz şarkıcı Yusuf İslam, maden şehitleri için, "Onlar kara tünellerden Allah'ın rahmetine ve cennet bahçesine geçiş yaptılar." dedi.

20.05.2014 10:16  Güncelleme: 10:48

Cat Stevens olan ismini, Müslüman olduktan sonra değiştiren ünlü İngiliz Müslüman sanatçı Yusuf İslam, Soma'daki maden kazasında vefat eden madenciler için bir taziye mektubu gönderdi.

"KARA TÜNELDEN CENNET BAHÇESİNE"

İslam, "O biçare ruhları, madenin o kara tünelinde, hiç beklemedikleri bir anda habersizce yakalayan ölümün karanlık çehresi inanılmaz derecede korkunç geliyor insana. Onlar bu dünyadan ayrıldılar; her zaman ümit kaynağımız olan Allah′ın rahmetine ve Cennet bahçelerine geçiş yaptılar. Ruhları için dua eder, geride kalan ailelerine sabır dileriz." dedi.

Prof. Dr. Aziz Akgül aracılığıyla ulaşan mektubunda İslam, korkunç maden kazasının çoğumuzu, kazada vefat edenler ve geride bıraktıkları hakkında düşünce ve üzüntüye garkettiğini belirtiyor.

İslam, kaza ile ilgili "O biçare ruhları, madenin o kara tünelinde, hiç beklemedikleri bir anda/habersizce yakalayan ölümün karanlık çehresi inanılmaz derecede korkunç geliyor insana... Fakat şunu bilmeliyiz ki, eğer bu korkunç trajedinin bir aydınlık yanı varsa -ki mutlaka olmalı; bu kazada vefat edenler kesinlikle İlâhî gerçekliğe ulaştılar. Mahz-ı hakikat olan ahiret hayatına geçiş yaptılar. Allah hepsine rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

PLATO'NUN MAĞARA TEMSİLİ

"Onların bu şekilde vefat etmeleri, bana Plato'nun mağara temsilini hatırlattı" diyen İslam şöyle devam ediyor; "Plato bu temsilinde, hayatları boyunca bir mağaranın içindeki duvarın önünde ayaklarından zincirlenmiş bir şekilde oturan ve hapis hayatı yaşayan insanları tasvir eder. Yüzleri duvara dönük olan bu esirlerin gördükleri tek şey arkalarındaki mağara kapısının önünden geçen varlıkların mağara duvarına yansıyan ve gelip geçen gölgeleridir. Bu esirlerin hayatları boyunca gerçekliğe dair müşahede ettikleri tek şey o gölgelerdir. İşte Plato, bu temsilden yola çıkarak hikmete ve hakikate müştak bir felsefecinin -ki keza o da bir esirdir- kendini zincirlerden nasıl özgür kılacağını ve kurtulacağını tarif eder. O esir, sonunda, karanlık tünelin dışına doğru yürür ve mağaranın karanlığının ötesinde, muhteşem bir dünyanın üzerinde parıldayan güzel güneşi seyreder. O, o vakit anlar ki, mağaranın duvarındaki gölgeler ve cehalet içinde harcanan bir hayat sadece bir ilüzyondan, aldatmacadan ibarettir."

Yusuf İslam\'dan Soma Madencileri İçin Taziye Mesajı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yusuf İslam'dan Soma Madencileri İçin Taziye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • cemil: Allah razı olsun senden 9 0 Yanıtla
  • sadberk: Buradaki cennet bahçesinden kasıt, kabirdir. çünkü hadiste, 'kabir mümin için cennet bahçelerinden bir bahçe, kafir için cehennem çukurlarından bir çukurdur' denilmiştir. Ölenler müslüman olduğu için kabirlerinin cennet bahçelerinden bir bahçe olduğunu düşünmek müslümana yakışan bir hüsn-ü zandır (iyi düşüncedir). Yusuf İslam da kendine yakışanı yapmıştır. 1 0 Yanıtla
  • razıyım: helal para kazanırken ölmek allah bana da nasip etsin. 0 0 Yanıtla

Advertisement