Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Tutuklu sanık Yeşil, savunmasına devam etti

04.11.2013 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 88. duruşmasında, tutuklu sanık Haydar Yeşil, savunmasına devam etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Yeşil, savunmasında, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın ifadesinde, ticaretle uğraştığını söylediğini belirterek, "Bir kişinin hem Emekli Sandığı'ndan yararlanıyor olması, hem yeşil kartlı olması, hem de ticaretle uğraşması söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

İlker Çınar'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan alınarak Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevlendirildiğini iddia ettiğini savunan Yeşil, "Bunlar yalandır çünkü İlker Çınar için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bir dilekçe yazılmıştır, İlker Çınar'ın yeniden görevlendirilmesi için. İlker Çınar, 'ben disiplinsizlik yapmadım ve ceza almadım' diyor. Bunlar yalandır. İlker Çınar, göreve alkollü geldiği için 14 gün ceza aldı. Firar ettiği için 5 ay cezaevinde yattı. Disipsizlik nedeniyle görevden uzaklaştırıldı" diye konuştu.

Haydar Yeşil, İlker Çınar'ın tabancası dolu bir halde yabancı uyruklu bir Hristiyanı tehdit ettiğini de öne sürdü.

İlker Çınar'ın vermiş olduğu ifade nedeniyle kendisinin bugün iktidarı yıkmak suçundan yargılandığını ileri süren Yeşil, şunları kaydetti:

"Savcı, iddianamede benim Malatya'da sözde TUSHAD'a Malatya sorumlusu olarak atandığımı belirtmiştir. Ben de buna rahmetli Necmettin Erbakan'ın meşhur yanıtıyla cevap vermek istiyorum. 'Hadi oradan, hadi oradan.' Savcı bunu nasıl söylüyor? Ben 2006 yılında Malatya'ya geleceğim, örgüt hemen, 'gel başımıza geç' diyecek. Bu nasıl bir örgüt, yol geçen hanı mı? Savcının benim için söylediği örgüt üyeliğini kabul etmiyorum."

Yeşil, savcının Hüseyin Yelki'ye sürekli pişmanlık yasasını hatırlatmasının düşündürücü olduğunu savunarak, "Hüseyin Yelki ve diğer sanıkların itiraf edecekleri bir şeyler varsa mahkemede itiraf etsinler. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isteyen birileri varsa buna mahkeme karar verir. Hüseyin Yelki'nin gece yarısı savcının talimatıyla cezaevinden alınarak ifadesinin alınması, yalancı tanık arandığının göstergesidir."

Hüseyin Yelki'nin daha önce huzurda birçok defa ifadesinin alındığını ve her defasında da "Zirve Yayınevi davasıyla ilgili anlatacağım bir şey yok" dediğini savunan Yeşil, "Eylül ayında 'benim davayla ilgili bir bilgim yok' diyen biri şimdi nasıl 'itirafçı olayım' demiştir" dedi.

Hüseyin Yelki'nin ifadesinde tehdit aldığı için bugüne kadar konuşmadığını söylediğini ifade eden Yeşil, "Kim tarafından, nerede, nasıl tehdit edilmiştir? Bu sorular kendisine yöneltilmelidir" diye konuştu.

Yeşil, Hüseyin Yelki'nin ifadesinin İlker Çınar'ı desteklemek amacıyla kurgulandığını iddia etti.

Tutuklu sanıklardan Abuzer Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle öğleden sonra duruşmaya katılamayacağını belirterek Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'dan izin istedi. Kısa, Abuzer Yıldırım'ın talebini uygun gördü.

Duruşmaya ara verildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement