7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali - Son Dakika
Güncel

7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına Mersin'de bu yıl 7'ncisi düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

13.05.2018 01:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına Mersin'de bu yıl 7'ncisi düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Forum Mersin AVM, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Daraba Film Medya Event ortaklığıyla Yılmaz'ı anmak amacıyla düzenlenen 7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, gala gecesiyle sona erdi.

Sunuculuğunu Cem Özer'in yaptığı festivalin Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleştirilen galasına, merhum yönetmenin eşi Deniz Türkali, ünlü oyuncular Hülya Koçyiğit, Aydan Şener, İzzet Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

"Vefanın şehri Mersin'e teşekkür ederim"

Deniz Türkali, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin yedincisinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivalden kendisine ilk bahsedildiğinde "1-2 yıl sürer biter" dediğini aktaran Türkali, "Çok mutluyum. Teşekkür edecek çok insan var. Daraba'ya, Mersin Forum'a çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar Atıl Yılmaz'ı anmayla başlattılar bu işi. Sonra Daraba devraldı ve yarışmaya çevirdi. Emeği geçen herkese, jüriye çok teşekkür ediyorum. Atıf Yılmaz'ı unutmadığınız için vefanın şehri Mersin'e teşekkür ederim." diye konuştu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da festivale katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Festivali 3 başlıkta önemsediğini aktaran Çamsarı, şunları belirtti:

"Bunlardan birincisi gençler. Özellikle iletişim fakültesinde okuyan öğrencilerimiz için bu bir umut, ışık, ulaşılabilirlik. Bu işin değerlendirilmesi, bu işe emeği geçmiş insanlarla bir araya gelebilme ve emeklerinin ne kadar doğru olduğunu görme fırsatı. İşin ikinci boyutu Mersin. Kente değer katan her aktivasyon bizim için çok önemli. Bu konuda bu işte çalışan bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Üçüncüsü de Türk sineması. Siz ne kadar güzel bir ülke olursanız olun, ne kadar özelliğiniz olursa olsun, ne yaparsanız yapın derdinizi anlatamıyorsanız, iletişim kuramıyorsanız, insanların sadece kovboyuyla ilgili 10 bin tane filim çekiyor. Sizin Çanakkaleniz olur 3 tane filmle hiçbir şey anlatamazsınız. Onun için bu Türk sineması adına da çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Forum Mersin Müdürü Adem Erol da festivale katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, "Biz Atıf Yılmaz adını yaşatmaya çalışırken, sinemaya gönül veren amatör, profesyonel sinemacıların festivalimize olan katkısının da artması ayrıca bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Ödüller verildi

Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'ne bu yıl belgesel kategorisinde 91, canlandırma/animasyon kategorisinde 29 ve kurmaca kategorilerinden 252 film olmak üzere 372 film başvururken, her kategoride bir eser sahibi birincilik ödülü olan 7 bin liralık, jüri özel ödül sahipleri de 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Jürilerin değerlendirmesi sonucu ödül alan filmler şöyle

Kurmaca Kategorisi Birincilik Ödülü: Doğu Yakası filmi ile Harun Durmu

Forum Mersin Kurmaca Jüri Özel Ödülü: Sirayet filmi ile Nuri Cihan Özdoğan

Belgesel Kategorisi Birincilik Ödülü: Dönüş filmi ile Nesli Özalp Tuncer

Belgesel Kategorisi Birincilik Ödülü: Levir (Kayın) ve Nusret Oğuzhan Yıldız ve Uğur Ersöz

Belgesel Jüri Özel Ödülü: Abla filmi ile Kenan Diler-

Animasyon/Canlandırma Kategorisi Birincilik Ödülü: İstasyon filmi ile Serdar Çotuk

Animasyon/Canlandırma Jüri Özel Ödülü: Kötü Kız filmi ile Ayce Kartal

Animasyon/Canlandırma Jüri Özel Ödülü: Fabrika filmi ile Batuhan Köksal

Hülya Koçyiğit, ödül taktiminden sonra yaptığı konuşmada, ünlü yönetmeni anmanın önemine değindi.

Etkinliğin sonunda toplu fotoğraf çekildi.

7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement