8 Milyon Genç Seçmen İlk Defa Oy Kullanacak - Son Dakika
Genel

8 Milyon Genç Seçmen İlk Defa Oy Kullanacak

8 milyon genç seçmen ilk defa oy kullanacak -18-25 yaş arası gençler Kararım 'Evet' platformu ile bilgilenecek Kararım 'EVET' Platformundan şiir ve makale yarışması İSTANBUL (İHA)- 16 Nisan referandumuna siyasi partilerin start vermesinden kısa bir süre sonra ülke genelinde kapsamlı bir...

05.03.2017 11:16

8 milyon genç seçmen ilk defa oy kullanacak

-18-25 yaş arası gençler Kararım 'Evet' platformu ile bilgilenecek

Kararım 'EVET' Platformundan şiir ve makale yarışması

İSTANBUL (İHA)- 16 Nisan referandumuna siyasi partilerin start vermesinden kısa bir süre sonra ülke genelinde kapsamlı bir propaganda çalışması başlatıldı. Siyasi partilerin referandum çalışmaları genel itibari ile geleneksel seçim çalışmaları ile yürütülürken, her siyasi parti il il dolaşarak miting takvimlerini oluşturdu.

Her gencimiz de artık laptop, akıllı telefonlar ve her evde artık masa üstü bilgisayar bulunmakta diyen Kararım 'Evet' Platformu yönetimi yeni oy kullanacak gençlerin yeterince bilgilendirilmediğini düşünerek sosyal medyadan yaklaşık 8 milyon genç kesime ulaşmayı hedefliyor. Geleneksel seçim çalışmaları devam ettiği sırada AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi İdris Demir adlı siyasetçi Kararım "Evet'de Birlik Platformu" oluşturarak özellikle 18-25 yaş arası gençlere ulaşmayı hedefleyen orijinal bir projenin startını verdi.

Ülkemizde ilk kez referandum ile ilgili olarak internet üzerinden kapsamlı bir çalışma yürüterek www.kararımevet.com adlı internet sitesi üzerinden gençlerin bilinçlenmesi; bilinçlenen gençliğin de halkı bilinçlendirmesi hedeflenmiştir. Proje kapsamında gençleri "Evet Diyorum Çünkü: konulu makale ve şiir yazmaları istenmiştir. Katılım yaşı 18-25 olan projede Türkiye geneli tüm gençler İdris Demir'in kişisel sosyal medya araçlarından facebook, twitter ve instagram adreslerinde mesaj atarak katılabiliyorlar. Şiir ve makale dalında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere birinciye 1.000 ikinciye 750 üçüncüye ise 500 TL ödül verilecek. Derece yapanlara sürpriz hediyeler de verilecek.

Geleneksel seçim çalışmalarının yürütüldüğü günümüzde orijinal bir projenin altına imza atan Kararım Evet Platform Başkanı İdris Demir yaptığı açıklamada: "Projemiz amaç ve yöntem itibari ile ülkemizde örnek olacak bir çalışmadır. İnşallah bu çalışma ile ülke genelinde binlerce gencimize ulaşarak onların bilinçlenmesini sağlayacağız hem de çevrelerini bilinçlendirmelerini isteyeceğiz. Bu şeklide Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çıkmış olduğu bu kutlu yolda desteklemeyi ve üyesi olduğumuz partinin evet çalışmasından başarılı bir şeklide çıkmasını hedeflemekteyiz." dedi.

8 Milyon Genç Seçmen İlk Defa Oy Kullanacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 8 Milyon Genç Seçmen İlk Defa Oy Kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement