Aa, Moritanya Haber Ajansı ile İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Aa, Moritanya Haber Ajansı ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

(AMI) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

12.07.2012 05:16

Anadolu Ajansı (AA) ve Moritanya Haber Ajansı

(AMI) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Moritanya İletişim ve Parlamentoyla İlişkiler Bakanı Hamdi Uld Mahcub başkanlığındaki heyet AA'yı ziyaret etti. Görüşmede AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Melek, Genel Müdür Yardımcıları Ebubekir Şahin ve Ahmet Tek ile Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi heyete bilgi verdi.

AA Editör Masası'na konuk olan heyet, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile videokonferans yöntemiyle görüştü.

Anadolu Ajansı ile Moritanya Haber Ajansı arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının iki ülke arasındaki ilişkileri de geliştireceğine inandığını ifade eden Öztürk, "Moritanya haber ajansı ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Moritanya'da hem Fransızca hem de Arapça kullanılıyor. Her iki dilde de yayına başladığımızda daha sağlıklı iletişim kuracağımızı düşünüyorum" dedi.

AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında Moritanyalı heyeti bilgilendiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı 100. yıl vizyonu kapsamında 11 dilde yayın yapma kararı almıştır. Umut ediyoruz ki 8 yıl içerisinde dünyanın en güçlü ajanslarından biri olacağız. Özellikle Kuzey Afrika'yı çok önemsiyoruz. Önümüzdeki ay Arapça yayınımızdan sonra, önümüzdeki yıl Fransızca yayına da başlamayı ümit ediyoruz. Böylece dünyada tüm gelişmeleri sizlere doğrudan aktaracağız.

Bu yılın sonuna kadar 6 dilde yayını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yıl sonu itibari ile günlük haber sayımızın 1000'e ulaşacağını ümit ediyoruz. Şu anda İngilizce, Boşnakça, Arapça, Türkçe yayınımız aktif durumda. Rusça ise test yayınında. 2012 yılını 6 dilde tamamlamış olacağız. Hedefimiz 4 bin günlük haber, 2500 fotoğraf, 400 video yayınıdır. Bu hedefe ulaştığımızda dünyanın ilk 5 ajansından biri olacağız."

-"Protokol iki ülke ilişkilerine yeni bir boyut kazandıracak"-

Moritanyalı Bakan Uld Mahcub da AA'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, AA ile AMI arasında imzalanan işbirliği protokolü sayesinde iki ülke ilişkilerinin daha da gelişeceğine inandığını kaydetti.

Türk ve Moritanya halkları arasındaki ilişkinin aslında uzun bir geçmişe dayandığını belirten Mahjoub, şöyle devam etti:

"Moritanya'da Türk halkına saygımız sonsuz. Türkiye'nin son dönemde kaydetmiş olduğu gelişmeyi ilgiyle takip ediyoruz. Özellikle ekonomi ve politika alanında Türkiye'nin geldiği noktayı takdir ediyoruz.

Türkiye son dönemde önemli reformları hayata geçirdi. Türkiye ile Moritanya arasında mümkün olan bütün alanlarda ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. Türkiye ve Moritanya arasındaki ekonomik ilişkiler son iki yıldır gelişmeye başladı. Siyasi alanda da ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar atıldı. Bu sebeplerden ötürü her iki ülke halklarının birbirini tanımasının da menfaatlerimize olduğunu düşünüyoruz. İmzaladığımız protokol iki ülke arasında ilişkilere yeni bir boyut kazandıracaktır."

Görüşme sonrasında, AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin ve Moritanya Haber Ajansı Genel Müdürü Yarba Uld Sair, işbirliği protokolüne imza attı.

Ardından servisleri ziyaret eden Moritanyalı heyet, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek'ten AA Savaş Muhabirliği Sertifika Programı ve Haber Akademisi hakkında bilgi aldı.

Muhabir : Murat Demirci

Yayıncı : Ogün Duru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa, Moritanya Haber Ajansı ile İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement