Akyaka, Türkiye'nin Kıteboard Merkezi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Akyaka, Türkiye'nin Kıteboard Merkezi Oluyor

Akyaka, Türkiye\'nin Kıteboard Merkezi Oluyor

Türkiye'deki merkezi Gökova oluyor.

19.09.2012 10:17

Olimpiyat oyunlarına en son dahil olan spor dallarından birisi olan uçurtma sörfünün (Kiteboard)

Türkiye'deki merkezi Gökova oluyor.

Dünya'nın birçok ülkesinde tanınmasına rağmen, Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlanan Kiteboard Dünya Şampiyonası önümüzdeki yıllarda Gökova'da yapılacak. Son iki yılda 20 bin sporcuyu ağırlayan Gökova Körfezindeki Akçapınar sahili tamamen Kiteboard sporuna ayrılarak parkur oluşturuldu.

"TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRİYORUZ"

Yıllık 700 bin sporcuyu ağırlama imkanına sahip Gökova Körfezi içinde yer alan Akçapınar sahili geçen yıl Muğla Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait MELSA şirketine devredildi. MELSA şirketi sahilde sporculara ve günübirlik ziyaretçilere hizmet vermek için tuvalet, kafeterya, soyunma kabini, otopark, duş, büfe ve eğitim verecek okullar için ahşap binalar yaptı. Muğla Valisi Fatih Şahin, Gökova Kiteboard alanını MELSA şirketi kanalıyla İl Özel İdare'nin işlettiğini belirterek, "MELSA kanalıyla bu alanı ayağa kaldırdık. Gökova Kiteboard alanını yaklaşık 1 yıldır işletiyoruz. Kiteboard sporu dünyada yükselen bir spor dalı. Türkiye'de yeni yeni gelişen bu spor dalı, gelecekte Akyaka'da turizmin uzamasına ve yurt dışından da bu sporu yapmak için Muğla'ya turist akışını sağlayacak. Bu alanı önemsiyoruz, çünkü turizmin çeşitlendirilmesinde Muğla ve Türk turizmine katkı sağlayacak" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Ferdi dalda Kiteboard Dünya şampiyonasına hazırlanan Tarkan'ın eski sevgilisi Bilge Öztürk'ün erkek arkadaşı Salih Alexander Çakır, 27 Eylül Fransa'nın La Baule kentinde, 2 Ekim tarihinde de İtalya'nın Sicilya adasında düzenlenecek şampiyonalardan derece ile dönmek istediğini söyledi. Dünyada önemli sporcuların şampiyonaya Akyaka'da hazırlandığını belirten Çakır, "Akyaka şu anda Türkiye'nin en önemli Kiteboard alanlarından birisi. Önümüzdeki yıllarda Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Geçen yıl yapılan Türkiye şampiyonasının ardından yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sporcu Akyaka'ya geldi. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki sahili, hakim rüzgarı ve sığ denizi nedeniyle bu sahil binlerce Kiteboard sporcusuyla buluşacak" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akyaka, Türkiye'nin Kıteboard Merkezi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement