Anabilim Swim Fest’te 256 Yüzücü Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Anabilim Swim Fest’te 256 Yüzücü Yarıştı

Anabilim Eğitim Kurumları Tarafından Düzenlenen "Anabilim 3. Yüzme Yarışmaları – Swim Fest" Okulun Ataşehir Kampusu'ndaki Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yapıldı.

16.05.2011 14:23

Anabilim Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen "Anabilim 3. Yüzme Yarışmaları – Swim Fest" okulun Ataşehir Kampusu'ndaki yarı olimpik yüzme havuzunda yapıldı. Mini bir Türkiye Şampiyonası olarak değerlendirilen yarışmaya Fenerbahçe, Galatasaray, Enka Spor Kulübü başta olmak üzere 12 spor kulübünden toplam 256 yüzücü katıldı. Yarışmaya katılan 9-10 yaş grubundaki öğrenciler farklı yüzme stillerinde mücadele verdi.

Swim Fest - Anabilim 3. Yüzme Yarışmaları'nda, madalya mücadelesine Anabilim, Fenerbahçe, Galatasaray, Enka, Kınalıada Su Sporları, Arel Koleji, Fevziye Mektepleri Erenköy Işık, Marmara Koleji, Kartal Olimpik, İstanbul Yıldızları, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Denizkızı Yüzme spor kulüpleri 2001-2002 doğumlu yüzücüleriyle katıldı. Yüzücüler 25 ile 50 metrede kelebek, sırtüstü, kurbağalama, serbest, ferdi karışık ve 8 x 50 metre serbest bayrak kategorilerinde mücadele ettiler.

Swim Fest yarışmalarını televizyonun tanınmış yüzlerinden sunucu Bilgehan Demir sundu. Büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne olan mücadeleleri aileler Anabilim Konferans Salonu'ndaki dev ekrandan canlı yayın bağlantısıyla izlediler.

Bayrak yarışında Enka birinci

Bayrak yarışı, her yaş gurubundan 2 bayan 2 erkek (2001 doğumlu 2 bayan 2 erkek 2002 doğumlu 2 bayan 2 erkek ) şeklinde, 8 x 50m Serbest olarak yüzüldü. Enka birinci, Fenerbahçe ikinci ve Galatasaray üçüncü oldu.

Enka, Fenerbahçe ve Galatasaray ilk üçte

Tüm yarışlar genelinde ise Enka 7 altın, 6 gümüş, 9 bronz, toplamda 22 madalya kazandı. Fenerbahçe yarışlarda 6 altın, 4 gümüş, 5 bronz madalya ile toplam 15 madalya kazanırken, Galatasaray ise 2 altın, 7 gümüş, 2 bronz ile toplam 11 madalya kazandı. Anabilim Eğitim Kurumları katıldığı 3 yarıştan da madalya çıkartmasını bildi ve Swim Fest'i 2 altın 1 bronz madalya ile tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anabilim Swim Fest’te 256 Yüzücü Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement