Atık Piller İmhaya - Son Dakika
Yerel

Atık Piller İmhaya

Sarayönü Kız Teknik Meslek Lisesi'nin (KTML) doğayı korumak için başlattığı atık pil toplama kampanyasında, kutularda biriken piller toplanarak imha edilmek üzere ilk defa İstanbul'a gönderildi.

25.01.2012 10:30

Sarayönü Kız Teknik Meslek Lisesi'nin (KTML) doğayı korumak için başlattığı atık pil toplama kampanyasında, kutularda biriken piller toplanarak imha edilmek üzere ilk defa İstanbul'a gönderildi.

Proje kapsamında Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız ile İstanbul Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında bir protokol imzalanarak, protokole bağlı olarak 27 adet büyük boy atık pil kutusu Sarayönü'ne getirilmişti.

Getirilen ve merkezde, Kaymakamlık, Sarayönü Devlet Hastanesi, Postane, Sarayönü Meslek Yüksekokulu, tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Gözlü, Ladik, Kurşunlu, Başhüyük, Kadıoğlu ve Çeşmelisebil gibi beldelerde bulunan okullara yerleştirilen kutularda biriken piller geçtiğimiz günlerde projenin koordinatör öğretmeni olan KTML Bilim Teknolojileri Alan Şefi Arif Sami Urgan yönetiminde toplandı.

Bu kutularda biriken toplan 40 kilogram atık pil ise Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından imha edilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Pillerin toplanmasının ardından projenin uygulanmasında payı büyük olan Kaymakam Kelam Yıldız'a da bir ziyaret düzenlenirken; Kaymakam Yıldız, projede emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim etti.

Ziyaret esnasında kısa birde açıklamada bulunan Kaymakam Kemal Yıldız, "Pil doğada en geç çözünen ve doğaya en çok zarar veren maddedir. Yüz yıllar boyu doğada çözünemeyen bir pil, düştüğü yerde bulunan toprağı bir süre sonra kullanılamaz hale getiriyor. Topraktan da yeraltı sularına karışan pil içerisindeki maddeler içme sularımızı zehirliyor. Bu yüzden çevreye zehir saçan bu pillerin bir yerde toplanarak imha edilmesinde yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Ayrıca atık pil toplama kampanyasında en çok pili toplayan Merkez İlköğretim Okuluna ve müdürümüz Ömer Can'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atık Piller İmhaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement