Bâb-ı Şefkat Dergisi'nin Yeni Sayısı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bâb-ı Şefkat Dergisi'nin Yeni Sayısı Çıktı

Çıkmış olduğu bu yolda bir arı misali usta kalemlerden aldığı yazılarıyla insana hizmet profilini yükseltmiş bulunuyor.

13.04.2013 08:46

Çocuk, engelli ve yaşlı bakımında 118 yıldır hizmet üreten T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessesesi çıkarmış olduğu Bâb-ı Şefkat dergisinin yeni sayısıyla kutlu yürüyüşüne devam ediyor.

Darülaceze İdare Meclisi Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yazdığı önsöz yazısında devletimizin merhamet elinin nasıl yaş grupları, din ve bölge ayırımı yapmaksızın Darülaceze pratiğinde binlerce insana ulaştığınıbelirtiyor.

Darülaceze İdare Meclisi İkinci Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Ahmet ZahteroğullarıDarülaceze'nin nasıl dünyada eşi görülmemiş bir medeniyet projesi olduğu üzerinde duruyor.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, şefkat üzerine geliştirdiği etkileyici edebî yazısında Darülaceze kurumunun kuruluş sırrını ifşa ediyor.

Yazar Nevzat Özkaya kurumun banisi Ulu Hakan için Darülaceze'de düzenlenen vefa günlerine dikkat çekerek kuruma bir vefa borcumuzun olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Darülaceze İdare Meclis Üyesi Zehra Sevingen Sağır yazısında toplumun yapıtaşları olan her bireyle kucaklaşmanın ve bunda sevginin gücüne vurgu yapıyor.

Ahmet Rasim'in gözünden Darülaceze'yi anlatan bir yazının olması dergiye büyük bir zenginlik katıyor. Aynı şekilde usta kalemlerden Prof. Dr. İskender Pala'nın bir çalışmasından alınan yazı "adalet ancak böyle olur" dedirterek Darülaceze'nin adalet misyonuna dolaylı bir vurgu yapıyor.

Derginin uluslararası hinterlandını gösteren yerinde yaşlanmak ve huzurevlerinde kültür değişimi konusunda bir röportaj da Uygulamalı Gerontolog Dr. Şerif Esendemirtarafından Kuzey Teksas Üniversitesi Uygulamalı GerontolojiDoktora Programı Başkanı Prof. Dr. Stanley R. Ingman ile yapılmış.

Darülaceze'nin sakinlerinin sesine verilen önemi gösteren iki röportaj bulunuyor dergide. Biri Darülaceze Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Selda Taş tarafından MariTütünçiyan'la yapılmış, diğeri de Orhan Akman tarafından Darülaceze Sakini Nazmiye Özkul'la.

Psikolog Neslihan Arıkan yazısında Darülaceze'nin huzur evinden öte modern bir yaşam merkezi olduğuna vurgu yaparak, Darülaceze'nin menba-ı imalethaneleri okuyucunun düş dünyasına nakşediyor. Aile Hekimi Turay Selçukerİstanbul'daki Darülaceze'nin varlığına dikkatleri çekiyor. Araştırmacı-Yazar Nermin Taylan'ın Darülaceze izlenimleri kuruma yönelik çalışmaları zenginleştiriyor.

Dergi sadece kurumun değil aynı zaman tüm toplumun dergisi olduğunu gösterircesine farklı konulara da el atmış. Örneğin,Darülaceze Gönüllüsü Rabia Christine Brodbeck mütevazılık,Magistra Sümeyye Beyza Abay sosyal hizmetler, Yazar İSKİ Abone İşleri Daire Başkanı Yusuf Tosun dostluk veDiyetisyen Melda Demiröz beslenme alışkanlığı üzerinde durmuş yazısında.

Hülasa, bu sayıda da Darülaceze'nin kültür ve sosyal etkinlikleriyle ve ziyaretçi defterine yapılan yorumlardan örneklerle muhteşem bir çalışma olmuş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bâb-ı Şefkat Dergisi'nin Yeni Sayısı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement