Bakırköy Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden eylem - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden eylem

Bakırköy Belediyesi\'nde işten çıkarılan işçilerden eylem

Zam alamadıkları gerekçesiyle 3 yıl boyunca grev yapan, grev sonlandıktan sonra işlerine son verilen Bakırköy Belediyesi'nin eski çalışanları eylem yaptı.

27.03.2023 15:09  Güncelleme: 15:17

Zam alamadıkları gerekçesiyle 3 yıl boyunca grev yapan, grev sonlandıktan sonra işlerine son verilen Bakırköy Belediyesi'nin eski çalışanları eylem yaptı.

Bakırköy Belediyesi'nin hizmet binası önüne gelen grup, başkan Bülent Kerimoğlu aleyhine slogan attı.

Eyleme katılan işçiler adına basın açıklamasını okuyan Yılmaz Şutanrıkulu, 3 yıl boyunca zam almadıklarını iddia ederek, bağlı bulundukları Belediye İş Sendikası'nın aldığı kararla grev yaptıklarını ve grev tamamlandıktan kısa süre sonra geçen yıl şubat ayında işlerine son verildiğini anlattı.

CHP'li yöneticilerin, işlerinin iade edileceği sözünü verdiğini ancak sözlerini tutmadığını öne süren Şutanrıkulu, şunları söyledi:

"Ailelerimizi geçindirmek için enflasyon oranında zam istedik. Bir belediyeyi adaletle yönetemeyenler, verdikleri sözü tutamayanlar, Ankara'dan İstanbul'a adalet için yürüyenler kendilerinde adalet var mı bir baksınlar. Yalan vaatlerle Türkiye'yi yönetmeye talip olmasınlar. CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine, yalanlarına asla inanmıyoruz. Başkan Kerimoğlu, bizleri işten çıkartarak yüzlerce partili ve yakın akrabalarını işe almıştır. İşe iade mahkememiz 1 yıldır sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenimiz tamdır."

Açıklamanın ardından bir süre belediye binası önünde slogan atan grup daha sonra buradan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakırköy Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement