Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Süzer, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

27.09.2013 16:43

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Cemiyetin yeni binası tarihi Paşa Konağı'nda Başkan Ramazan Demir ve üyeleriyle sohbet eden Süzer, Adliye binasında basın odası hazırlanacağını söyledi.

Bu şekilde adli olayların daha doğru kanallardan gazetecilere ulaşabileceğini vurgulayan Süzer, basının zor bir görevi olduğunu dile getirdi.

Demir de 125 yıllık geçmişi bulunan Balıkesir basınının tarihini gelecek kuşaklara aktarmak için Paşa Konağı'nda Basın Müzesi oluşturduklarını anlattı. Cemiyet olarak hazırladıkları AB projesi ile Türkiye'de birçok cemiyete örnek olduklarını ifade eden Demir, birçok cemiyetin benzer projeler hazırladığını kaydetti.

-Vali Turhan, Aile Eğitim Programı'na katıldı-

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı'na katıldı.

Programda ailenin önemine vurgu yapan Turhan, evliliklerin artık uzun ömürlü olmadığını belirterek, "Malesef boşanma oranları Balıkesir'de Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Evlilik öncesi 5-10 yıl birlikte yaşayan çiftler aile hayatını 1-2 yıl sürdürebiliyor. İnsanlar, artık, ev tutarken 1+1 evleri tercih ediyor. Bu evlerde ancak bir çift insan yaşayabilir zaten. Yani misafir ağırlayacak bir yer bile bulunmuyor. Aileler küçülüyor" dedi.

-İmam hatip lisesi müdürleri Manyas'ta toplandı-

İldeki 13 imam hatip lisesi müdürleri, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı programlarını görüşmek üzere Manyas'ta toplandı.

Manyas Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Binay ve Din Eğitimi Şube Müdürü İbrahim Fırat'ın başkanlığında yapılan toplantıda yeni öğretim yılında yapılacak çalışmalar, planlar ve son ortaöğretim yönetmeliği değerlendirildi.

Amaçlarının imam hatip liselerinde başarı grafiğini yükseltmek olduğunu ifade eden Fırat, bu tür toplantıların 1-2 aylık zaman sürecinde değişik ilçelerde yapıldığını belirtti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement