Balkanların Tüm Renkleri Konak'ta Buluştu - Son Dakika
Yerel

Balkanların Tüm Renkleri Konak'ta Buluştu

Balkanların Tüm Renkleri Konak\'ta Buluştu

Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin dört bir yanını İzmir’de buluşturan etkinliği ‘Türkiye’nin Renkleri Buluşuyor’ bu kez Balkanların renklerini İzmir’e taşıdı.

02.03.2014 12:09

Konak Belediyesi'nin Türkiye'nin dört bir yanını İzmir'de buluşturan etkinliği 'Türkiye'nin Renkleri Buluşuyor' bu kez Balkanların renklerini İzmir'e taşıdı. Türkiye'nin Renkleri Balkan Buluşması, Dominik Caddesi'nde düzenlenen tanıtım günü ile başladı.

İzmir ve Ege Bölgesi'nde bulunan Balkan derneklerinin de katıldığı tanıtımda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Boşnak Börekçisi Ayşe Karadan'ın hazırladığı peynirli, ıspanaklı ve kıymalı börekleri ikram etti. Çamdibi Bandosu Balkan müzikleriyle İzmirlileri coştururken, Başkan Tartan da yerel ezgiler eşliğinde göçmen halayı çeken folklor ekibiyle birlikte halaya katıldı. Cumartesi günü ise Türkiye'nin Renkleri Balkan Buluşması Şenliği, Mersinli Emrah Ortakaya Parkı'ndaki görkemli konser ve gösteriler ile devam etti. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Balkan coğrafyasının tüm renklerini bir kez daha buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Toplumda ayrım gözetenlere inat, demokrasi ve barış içinde buradayız, hep birlikteyiz. Biz hep sizi destekledik, yanınızda olduk. Şimdi sizin de bizi destekleyeceğinizi ve yanımızda olacağınızı biliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Balkanların yanı sıra Trakya ve Karadeniz'den de yoğun katılımın yaşandığı şenlikte sahne alan Çamdibi Balkan Orkestrası, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Ardından sahne alan Konak Belediyesi Halk Oyunları ekibi izleyenlerin beğenisini kazanırken saat 16.00'da sahneye çıkan Sakoband ile katılımcılar da müziğe ortak oldu. Sakoband'in ardından ise Balkan türkülerinin usta ismi, ünlü türkücü Arif Şentürk'ün sahneye çıkmasıyla coşku doruk noktaya ulaştı. Şentürk "Aman bre deryalar"dan "Çanakkale içindeye varana dek sevilen Trakya ve Balkan türkülerini izleyenlerle birlikte seslendirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkanların Tüm Renkleri Konak'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement