Başbakan Yıldırım'dan Adıyaman'a Hızlı Tren Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'dan Adıyaman'a Hızlı Tren Müjdesi

Adıyamanlılara müjde üstüne müjde veren Başbakan Yıldırım, hızlı tren projesi için çalışmaların başladığını belirtti.

24.12.2017 15:58  Güncelleme: 16:12

Adıyaman'da katıldığı AK Parti 6. Olağan Genel Kurulunda konuşan Binali Yıldırım, bölgenin tarihi zenginliklerini ortaya çıkarmak amacıyla "Arkeoloji ve Panaroma Müzesi" yapılacağını belirterek, "Bu projeyle buranın tarihi eserleri, burada sergilenecek. Tarihi değerleri gün ışığına çıkacak" dedi.

"SERTİFİKALI TOHUMCULUK İÇİN TEST MERKEZİ KURULACAK"

Yıldırım, bölgeye sertifikalı tohumculuk için test merkezi kurulacağını belirterek, müjdeleri şöyle sıraladı:

"Tarım yatırımlarında da önemli mesafe kat ediyoruz. Önümüzdeki seneden itibaren Adıyaman'da sulama projelerine öncelik vereceğiz. Bereketli toprakları suyla buluşturacağız. Buraya çevre illerden hizmet verecek. Sertifikalı tohumculuk test merkezi kuruyoruz. Başka yerlere test için gitmeye gerek kalmayacak. Siz isteyin biz yaparız, hiç merak etmeyin. 100 milyon metreküp su hacmine sahip, Büyükçay Barajı'nı Adıyaman için gerçekleştireceğiz. 15 yılda gençler Adıyaman'a ulaşımda çağ atlattık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin en zarif, en büyük asma köprüsünü Adıyaman'a yaptık. Şehir içi trafiği rahatlatmak için kuzey çevre yolu projesini de başlatıyoruz."

HIZLI TREN MÜJDESİ

Müjdelerinin bitmediğini belirten Yıldırım, hızlı tren ile ilgili gelinen nokta hakkında bilgi vererek, "Geldik önemli bir müjdeye. Bir sözümüz vardı, Gölbaşı Adıyaman Kahta arasına hızlı tren sözü vermiştik. İşte onun da proje ihalesini, yer teslimini yaptık, inşallah süreç başladı. Adıyaman'a adı gibi yaman bu hattı da kazandırmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DEPREMZEDELERE BÜYÜK MÜJDE

Yıldırım, 2 Mart'ta 5.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Samsat için özel bir kanun hazırlandığını belirterek, "Son bir müjdem daha var. Bildiğiniz gibi bir süre Samsat'ta bir felaket yaşadık. Deprem yaşadık. O depremden zarar gören kardeşlerimizin evlerini yeniden yapmak, yeni baştan inşa etmek için yasal bir engel vardı, kanuni engel vardı. Sadece Samsat'a yönelik kanun çıkardık. Şimdi bütün binaları yeniden yapıyoruz" diye konuştu.

Bölgeye Mermer İhtisas Organize Sanayisi kurulacağını da hatırlatan Yıldırım, tütünün başkenti olarak nitelediği Adıyaman'ın tütün ile ilgili sorunlarının da çözüldüğünü ifade etti. Yıldırım, tütün ile ilgili, "Tütünün başkenti Adıyaman, tütün ile ilgili sorunlarınız artık bitti. Dünyanın en güzel tütünü Adıyaman'da ekmeye devam edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım\'dan Adıyaman\'a Hızlı Tren Müjdesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'dan Adıyaman'a Hızlı Tren Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement