Bergama'da Karne Hediyeleri Başkan Gönenç'ten - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Karne Hediyeleri Başkan Gönenç'ten

Bergama\'da Karne Hediyeleri Başkan Gönenç\'ten

Okulların sömestr tatiline girmesine üç gün kala, Bergama Belediyesi ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan ilkokul öğrencilerine sürpriz yaptı.

21.01.2014 15:24

Okulların sömestr tatiline girmesine üç gün kala, Bergama Belediyesi ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan ilkokul öğrencilerine sürpriz yaptı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, öğrencilere yarıyıl tatilinde okumaları için kitap ve satranç takımı dağıttı.

Gönenç'in ilk durağı İsmail Hakkı Pamukçu İlkokulu'ydu. Öğretmenler Odası'nı ziyaret eden Bergama Belediye Başkanı, öğretmenlerle sohbet ettikten sonra sınıfların yolunu tuttu. Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tan'ın da eşlik ettiği törende Başkan Gönenç, minik öğrencilere hediyeleri bizzat kendisi verdi. Bergama Belediye Başkanı'nı gördükleri için heyecanlanan öğrenciler, hediyeleri için teşekkür etti.

Renkli görüntülere sahne olan törende Mehmet Gönenç, bir öğrenciyle satranç da oynadı.

Bergama Belediye Başkanı, İsmail Hakkı Pamukçu İlkokulu'nun ardından Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'na geçti. Burada da önce öğretmenlerle bir araya gelen Gönenç, sınıfları tek tek gezerek öğrencilere kitap ve satranç takımı dağıttı. Bergama Belediye Başkanı, miniklere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Küçük bir çocuğun hediye aldığı zamanki yaşadığı sevinci görmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Mehmet Gönenç "Bizim çocukluğumuzda internet ve bilgisayar yoktu. En büyük eğlencemiz kitaplardı. Kitaplar insanın hayal gücünü, ufkunu geliştiriyor. Sizler bizim geleceğimizin varisisiniz. Sizler o geleceğe okuyarak, yazarak, öğrenerek yön vereceksiniz" diye konuştu.

Başkan Gönenç, çocukların her yaşta öğrenmesi gerekenler olduğunu vurgulayarak "Satranç bir zeka sporu. İradeye güç katan, zekayı disipline eden bir spor. Çocuklarımızın satrancı öğrenmeleri, bu yöndeki yeteneklerini geliştirmeleri bizim için önemli. Bu yüzden, onların bu spor ile olan ilişkilerini daha sıcak tutmak için satranç takımı dağıttık" dedi.

Proje kapsamında Bergama'da bulunan ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda ayrı kategorideki sınıflar için ayrı ayrı kitaplar hazırlatıldı. Toplam 42 okulda 5 bin 500 kitap dağıtıldı. İlkokul 4. sınıflara kitabın yanı sıra satranç takımı da hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Karne Hediyeleri Başkan Gönenç'ten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement