Beştepe'den Almanya'ya Sert Tepki: Referandumdaki Hataları Tekrarlamayın - Son Dakika
Güncel

Beştepe'den Almanya'ya Sert Tepki: Referandumdaki Hataları Tekrarlamayın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türklerle bir araya gelmesini engellemeye çalışan Alman yetkilileri "Referandumdaki hataları tekrarlamayın." diyerek uyardı.

29.06.2017 18:04  Güncelleme: 08:46

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, G-20 liderler zirvesin öncesi bazı Alman siyasetçilerin yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN TOPLANTILARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki Türklerle buluşmasını engellemek isteyen Alman hükümet yetkilleri ve siyasetçilerini sert dille eleştirdiği yazılı bir açıklama yapan Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın G-20 liderler zirvesine katılmak üzere Almanya'nın Hamburg şehrine gerçekleştirecekleri ziyaret öncesinde bazı Alman siyasetçiler tarafından yapılan provokatif ve art niyetli açıklamalar kabul edilemez" dedi.

"TERÖRİSTLERE VE DARBECİLERE KOL KANAT GEREN ALMANYA"

Kalın açıklamasında şunları kaydetti:

Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda Türkiye'ye ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gererken, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşmalarına engel olmaya çalışmaları Avrupa'da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir. Demokrasiye inandıklarını iddia eden bu kişilerin Türk demokrasisini ortadan kaldırmak isteyenleri desteklemek yerine devletimizin ve milletimizin yanında olması beklenir.

"REFERANDUMDAKİ HATALARI TEKRARLAMAYIN"

Avrupa ile ilişkilerimizde tüm olumsuzluklara rağmen yapıcı bir tavır izleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasının sudan sebeplerle engellemeye çalışılması, dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle de bağdaşmaz. Alman makamlarının referandum sürecinde yapılan vahim hataları tekrarlamayacağını umuyor, yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerini kısa vadeli seçim hesaplarına kurban edilmemesi gereğini bu vesileyle tekrar hatırlatıyoruz.

Beştepe\'den Almanya\'ya Sert Tepki: Referandumdaki Hataları Tekrarlamayın

Son Dakika Güncel Beştepe'den Almanya'ya Sert Tepki: Referandumdaki Hataları Tekrarlamayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement