Bilim İçin El Ele" Projesi - Son Dakika
Güncel

Bilim İçin El Ele" Projesi

Proje kapsamında 400'ün üzerinde fen bilimleri, biyoloji ve kimya öğretmenine 3 yıl boyunca mesleki eğitim verilecek.

16.09.2014 14:14

Biyoteknoloji şirketi Amgen ve TED Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen "Amgen Teach: Bilim için El Ele" projesi kapsamında 400'ün üzerinde fen bilimleri, biyoloji ve kimya öğretmenine 3 yıl boyunca mesleki eğitim verilecek.

Yapılan ortak açıklamaya göre, Brüksel merkezli sivil toplum kuruluşu European Schoolnet'in sağladığı yönlendirme ve teknik destekle Amgen Vakfı tarafından Avrupa'da 10 ülkede 2 milyon avro ile ?nanse edilen proje çerçevesinde, Ankara'daki okullarda görev yapan öğretmenler, 1-3 Eylül ve 8-10 Eylül'de araştırma sorgulama tabanlı eğitim konusunda mesleki eğitim aldı.

TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günel'in koordine ettiği projede, 150 fen bilimleri, kimya ve biyoloji öğretmeni, bilgi, deneyim ve yeterliliklerini artırmak üzere 3 gün süren çalışmalara katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Yılmaz, değerlendirmesinde, Amgen Teach programı gibi girişimler sayesinde bilim eğitiminin, yeni dinamiklerine kavuştuğunu, sektör ve okul işbirliklerinin önünün açıldığını belirtti.

Bunun ekonomiye olumlu yansımalarının olduğuna işaret eden Yılmaz, "Gerekli bilimsel ve teknik bilgiden yoksun, kalifiye olmayan bir işgücü, Türkiye'yi günümüzün rekabetçi küresel pazarında geri plana atacak, yabancı yatırımcıları çekmedeki cazibesini önümüzdeki yıllarda kaybetmesine neden olacaktır" ifadesine yer verdi.

Prof. Dr. Murat Günel de özellikle bilim eğitimi ve öğrencilere bilimin sevdirilmesi konusunda, pek çok öğretmenin çağın gerektirdiği modern eğitim imkanlarına erişemediğini ve bu alanda mesleki gelişimden mahrum kaldığını kaydederek, bu nedenle fen bilimleri branşlarında uzmanlaşmış öğretmenlerin eğitimine yapılan yatırımların, Türkiye'deki bilimsel gelişmelerin önünü açmak için hayati önem taşıdığına inandıklarını vurguladı.

Amgen Türkiye Genel Müdürü Alper Üreten ise faaliyet gösterdikleri ülkelerde, genç kuşaklara yönelik bilim eğitiminin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına hizmet etmenin stratejik öncelikleri arasında yer aldığına değinerek, eğitim programının odak noktasını "bilim adına çalışmayı ortak bir tutku haline getirerek, farklı fikirlerin paylaşılması için bir platform yaratmak ve öğretmenlerin akran desteği ile vizyonlarının, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak" şeklinde açıkladı.

Gelecek 3 yıl boyunca devam edecek projeyle 400'ün üzerinde öğretmene ulaşılması, atölye çalışmaları ve uzaktan öğrenme etkinlikleriyle mesleki gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim İçin El Ele' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement