Bursa: Memurlardan Papa Protestosu - Son Dakika
Güncel

Bursa: Memurlardan Papa Protestosu

Bursa'da, Memur-sen Üyesi Bir Grup Memur, Papa 16. Benedict'in Türkiye Gezisini Protesto Etti.

27.11.2006 15:06

Bursa'da, Memur-Sen üyesi bir grup memur, Papa 16. Benedict'in Türkiye gezisini protesto etti.

Osmangazi Metro İstasyonu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında memurlar, "İslam düşmanı papa", "Papa aklın nerede?" yazılı pankartlar açıp, "Papa'yı Türkiye'de istemiyoruz", "Papa çeneni kapa" şeklinde sloganlar attı. Papa 16. Benedict'in Türkiye gezisini ve Papa'yı Türkiye'ye davet edenleri esefle kınadıklarını belirten Memur-Sen il temsilcisi Aydın Kılıç, "Daha dün, dünya Müslümanlarının göz bebeği olan Peygamber Efendimiz'e dil uzatarak din cahili olduğunu ortaya koyan Papa, şimdi hangi yüzle ülkemize gelmektedir? Son günlerde dünyaya barış mesajları veren Papa ne yazık ki Ortadoğu coğrafyasında, Filistin'de, Irak'ta, Lübnan'da dökülen kanlar karşısında kılını bile kıpırdatmamaktadır. Bu durum Papa'nın nasıl bir düşünce içerisinde olduğunu göstermektedir. Coğrafyamızda yaşanan dramın karşısında Papa'nın yüreğinin sızlamasını beklemiyoruz. Peki Papa'yı ülkemize davet eden, Müslüman görünüp haçlarını koynunda saklayan Hıristiyancılar, batıcılar ve çağdaşçıların yüreği hiç mi sızlamıyor? Bu nasıl bir anlayış?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve devlet yetkililerine seslenen Kılıç, "Papa 16. Benedict'e devlet protokolü uygulamayın. Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakan görüşme yapmasın. Ayasofya Camii'ne girmesine asla izin vermeyin. Fener Rum patriğine ekümenik sıfatı verilmesine izin verilmesin. Papa önce Peygamber Efendimiz'e saygılı olmayı öğrensin, özür dilesin. Ondan sonra konukseverlik gösterelim. Papa'nın amacı Türkiye'yi ziyaret değil, Fener Rum Patriği Bartholomeos'a destek vermek, onunla Hıristiyan birliğini konuşmak. Papa'nın Türkiye'yi ziyareti Katolik Kilisesi'nin inancını yeniden vurgulamak amacına yöneliktir" dedi.

Öte yandan, basın açıklaması sırasında, "Boşuna konuşuyorsunuz. Papa gelecek, kitapta yazıyor. Her şey olacak" diyen bir vatandaş, polis tarafından uzaklaştırıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa: Memurlardan Papa Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement