Büyükelçilerden Başkan Gökçek'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Büyükelçilerden Başkan Gökçek'e Ziyaret

Büyükelçilerden Başkan Gökçek\'e Ziyaret

İtalya, Güney Kore ve Hollanda büyükelçileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ayrı ayrı ziyaret etti.

09.12.2015 15:06

İtalya, Güney Kore ve Hollanda büyükelçileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ayrı ayrı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretlerde Ankara'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten büyükelçiler, Başkan Gökçek'e Başkent'e ilişkin hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Başkan Gökçek, ilk olarak İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'yi ağırladı. Başkan Gökçek, Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin en üst seviyede olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Ankaparak'taki oyuncakların bir kısmının İtalya'daki firmalardan temin edildiğini ve 2016 yılının Ağustos ayı sonunda açılmasının planlandığını söyledi.

Başkan Gökçek'e hizmetleri için teşekkür eden konuk Büyükelçi Mattiolo, Ankara'nın "çok mükemmel" bir şehir olduğunu kaydederek, "Yaşaması çok rahat bir başkent. Ülkenin merkezinde olmasına rağmen çok güzel planlanmış. Ankapark gibi parklarla da çok büyük bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum" dedi.

GÜNEY KORE BÜYÜKELÇİSİ CHO: "ANKARA'NIN TANITIMI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

İtalya'nın ardından Başkan Gökçek'in makamında ağırladığı ikinci konuğu olan Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho da, yoğun temposu içerisinde kendisini kabul ettiği için Başkan Gökçek'e teşekkür ederek, "Dünyanın önde gelen ülkelerinden Türkiye'nin başkentinde 1994 yılından bu yana belediye başkanlığı yaptığınızı öğrendim. Bunun için sizi takdir etmek istiyorum" diye konuştu.

Geçtiğimiz sene yaklaşık 200-250 bin Koreli turistin Türkiye'ye ziyarete geldiğini, Ankara'ya gelen turist sayısında da büyük artış olduğunu anlatan Büyükelçi Cho, "Kore ve Türkiye arasındaki işbirlikleri gitgide artıyor. O yüzden çok gurur duyuyorum" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok üst düzeyde olduğunu kaydeden Başkan Gökçek de, Ankara'da Kore Parkı, Kore'de de Ankara Evi bulunduğunu anlatarak, eski Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung Bak ile çekilmiş fotoğrafını konuğuna gösterdi. Gökçek, "Kore'nin eski Devlet Başkanı Mr. Lee ile belediye başkanlığı döneminde münasebetlerimiz en üst düzeydeydi. Çok güzel hatıralarımız oldu. Devlet Başkanı seçildiğinde törene Türkiye'den beni davet etti" dedi.

Başkan Gökçek'in fotoğrafta genç göründüğünü söylemesi üzerine konuk Büyükelçi Cho, "Şimdi de çok genç görünüyorsunuz" cevabını vererek, "Ankara'nın Kore'de tanıtımı için elimden geleni yapacağım" açıklamasında bulundu.

HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ: "ANKARA'NIN HAVASI PIRIL PIRIL"

Başkan Gökçek'i makamında ziyaret eden Hollanda Büyükelçisi Cornelis Van Rij de, "Sayın başkan sizinle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyordum. Böyle güzel bir şehirde böyle güzel bir hayatı bize sunduğunuz için size teşekkür etmek isterim. Ankara'da birçok diplomatik temsilciyi misafir ediyorsunuz ve kendimizi evimizde hissediyoruz. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Ankara'da bulunmaktan çok mutluluk duyduğunu ve ilk olarak 30 yıl önce Ankara'ya geldiğini anlatan Rij, "Şunu söyleyebilirim ki Ankara'da hava çok temiz ve pırıl pırıl bir gökyüzü var. Bu anlamda şehrin mükemmel bir geleceği olduğuna inanıyorum" dedi.

Ayrı ayrı gerçekleşen ziyaretlerde konuklarına işlemeli tabak, kalem ve Yeşil Ankara Kitabı hediye eden Başkan Gökçek'e büyükelçiler de ülkelerine özgü hediyeler takdim ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükelçilerden Başkan Gökçek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement