CHP'li Bulut'tan Asgari Ücrete Sert Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

CHP'li Bulut'tan Asgari Ücrete Sert Tepki

23.12.2025 19:04

Burhanettin Bulut, 2026 asgari ücretini 'sefalet ücreti' olarak tanımladı ve sistemin adaletsizliğine vurgu yaptı.

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 2026 yılı için belirlenen 28 bin 75 liralık asgari ücret tutarını "sefalet ücreti" olarak niteleyerek tepki gösterdi.

Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "22 bin 104 lira olan asgari ücret, 28 bin 75 TL oldu. Açlık sınırının altında hayatını idame etmeye çalışan, mutfakta tenceresi kaynamayan emekçi, bir kez daha sefalet ücretine mahkum edildi. Emekçiye, emekliye gelince kaynak yok, sabır var, şükür var. Kendilerine gelince saraylar var, şatafat var, israf var 'itibardan tasarruf olmaz' nutukları var! Bu bir yönetim değil, yoksulluğu kader diye dayatan zorba bir anlayıştır! Emekçi sadaka değil, alın terini istiyor! Yere batsın kirli, adaletsiz düzeniniz!" ifadesini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Bulut'tan Asgari Ücrete Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement