CHP Muğla Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

CHP Muğla Çalıştayı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen CHP Muğla Çalıştayı başladı.(PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, PM Üyesi Ercan Karakaş, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Prof.Dr.Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Başkanı Murat Tevfik Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Kadın ve Gençlik kolları başkan ve üyeleri ve partililer katıldı.

21.09.2011 16:41

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen CHP Muğla Çalıştayı başladı.

2 gün sürecek çalıştayın ilk günkü açılış töreni ve oturumuna, Parti Meclisi

(PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, PM Üyesi Ercan Karakaş, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Başkanı Murat Tevfik Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Kadın ve Gençlik kolları başkan ve üyeleri ve partililer katıldı.

Çalıştayın açışında konuşan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, parti içi sorunları en aza indirebilecek şekilde yeniden yapılanmaları gerektiğinin altına çizdi.

Başkan Gürün, "Sorunlar sanki kopya kağıdı koymuş gibi her yerde aynı. Yani bütün kurumlar arasında ilişkilerde bir kopukluk yaşıyoruz. Bizim sistemimizi tekrar revize edip özellikle ilişkilerimizi takip etmemiz gerekiyor. Yeniden yapılanmayı yaparken parti olarak kısa, orta ve uzum vadeli Türkiye'nin genel konjektörü, mevcut iktidar ve onun dayandığı güçlerin Türkiye'yi götürmek istedikleri yeri çok iyi değerlendirerek bizim çalışma programımızı ve hedeflerimizi mutlaka ortaya net olarak koymamız gerekiyor" dedi.

Muğla Milletvekili Tolga Çandar ise günümüz Türkiye'sinde demokrasinin kanla yazıldığını vurgulayarak, bu anlamda Muğla'nın tarihten bu yana demokrasinin beşiği bir il olduğunu dile getirdi. Karya'nın uygarlık kenti olduğunu söyleyen Çandar, ünlü matematikçiler Tales ve Pisagor'un Karyalı olduğundan söz etti. Çandar, bu nedenlerle Ege'de demokrasi kültürünün yüksek olduğunu savundu.

CHP'nin daha güçlü olması, için daha da sıkı bir dayanışma içinde bir örgüt anlayışı sergilemesi gerektiğinin altını çizen Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise Silivri ve Hasdal'a ziyarette bulunduğunu, buralarda insanlık dramının yaşandığını iddia etti.

Ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Demir, "Siyasi mobbing yönetim şekli, maalesef ilimizde de yaşanıyor. Bürokrasi kıskaç altında, bürokrasi tırsıyor. Yerel yönetimlerle ilgili özellikle iktidarın milletvekilleri nezdinde yetersizleştirme çalışmalırını izliyoruz. Halkın seçtiklerine karşı baskı var. Kanunsuz bir işlemi yapmaları için belediye başkanları sıkıştırılıyor. Bu mobbing dediğimiz baskıcı, zorba yapıyı kınıyorum. Bunları aşmak için çok çalışmalıyız. Bu nedenle de bu tür faaliyetlere katılım sağlamımız gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonraki konuşan Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da, ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Ülkede bir terör sorunuyla yüz yüze olduklarını ifade eden Milletvekili Aldan, "Bu saldırılar anlamlı saldırılardır. Görüntüdeki örgütün dışında bakmak lazım bu olayları. Özellikle Ankara'daki son patlama saldırısının Başbakan ile Obama görüşmesinin öncesinde gerçekleştirilmesi anlamlıdır" dedi.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi açıdan gidişatını olumlu bulmadığını söyleyen Aldan, "Üniversiteler susmuştur. Bir hukuk adamı olarak 30 yıl savcı olarak görev yapmış biri olarak günümüzde ortaya atılan iddianameleri okurken, utanıyorum, hicap duyuyorum. Tamamıyla bir önyargıya dayalı olarak hazırlanan uydurma iddianamelerdir. Sivil toplum kuruluşlarının büyük bir kısmı baskı altında. Tablo bu olunca geriye sadece CHP kalıyor" diye konuştu.

Partiye dışarıdan katılan biri olarak bugüne kadar örgüt içi sorunları gözlemlediğini de belirten Ömer Süha Aldan, "Parti içinde sürekli bir dedikodu, gazetecilik diliyle laf çakmalar, karşılıklı ittifaklar, sözler. Bu gibi durumlar partimize zarar veriyor. Partimiz, bu sorunları çözebilecek güçtedir" dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü ise Genel seçimleri geride bıraktıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Örgütlerimiz kendilerini ilçe danışma ve il danışma toplantıları ile değerlendirerek özeleştirisini yaptı. Her zamankinden daha hızlı bir şekilde önümüzdeki dönemlerde hedeflerini koyarak çalışmaya başladı. Hedefler geleceğin yapılandırılmasında bizlere yön tayin eder ve örgütlerimizde yapılan tespitler CHP'nin tek başına iktidar hedefinin kuvvetini dünden daha açık bir şekilde göstermiştir. İşte bizler de böyle bir gayret ile çalıştayın ilimizde partimize vereceği katkıyı göz önünde bulundurarak çalıştay düzenleme kararı aldık. Amacımız, Muğla ili ve genel merkez gündemini, önümüzdeki yerel seçim sürecine eksikliklerimizi daha bilimsel şekilde ele alarak değerlendirmeye açmak ve böylece eksiklerimizi ikmal ederek seçimlere daha aktif bir örgüt yapısı ile hazır olabilmektir."

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Muğla Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement