ÇTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

ÇTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı

ÇTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel, "Üyelerimizin yoğunlukla kullandığı belgelerden alınan ücretleri kaldırdık." dedi.

26.12.2013 12:13  Güncelleme: 12:15

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, "Üyelerimizin yoğunlukla kullandığı belgelerden alınan ücretleri kaldırdık. Giderlerimizi kısarken komitelerimizin bütçelerini kısmadık, aksine artırdık" dedi.

Yüksel, odanın aralık ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, odanın bazı giderlerini kıstıklarını ve üye aidatlarıyla hizmet ücretlerinde indirime gittiklerini söyledi.

Üyelere yönelik hizmetlerinin sürdüğünü dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Üyelerimizin yoğunlukla kullandığı belgelerden alınan ücretleri kaldırdık. Giderlerimizi kısarken komitelerimizin bütçelerini kısmadık, aksine artırdık. Çünkü komitelerimiz, odamızın omurgasıdır ve çalışmaları yönetim kurulumuza yön ve ışık vermektedir. Bütçelerini kullanma konusundaki tasarrufu da komite başkanlarımızın komitelerinde alacakları karar ile kendi iradelerine bıraktık. 7 komitemiz kendi sosyal faaliyetlerinde kullanmayı tercih ederken 5 komitemiz kendi fuar etkinliğinde, bir komitemiz burs fonuna aktarmak, bir komitemiz de ilimizin emniyet ve güvenliği için çalışan teşkilatımızın araç donanımının iyileştirilmesi yönünde kullandırılması için karar almıştır. 21 komitemizin 2014 yılında da bütçelerini en uygun şekilde kullanmaya devam edeceğine inancımız tamdır."

Çanakkale'nin ve ülkenin çıkarlarını ön planda tuttuklarını anlatan Yüksel, üyeleriyle bütünleşmiş, harcanan her kuruşun hesabını veren, tüm üyelerinin hesap sorabildiği kurumsallaşmış ÇTSO'yu kendilerinden sonrakilere teslim etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Yüksel, demir yolu ağının, en önemli geçiş noktası Lapseki'ye ulaşacağı bilgisini vererek, "Güzergah, Çanakkale Boğazı'nda yapılacak köprü ile Avrupa kıtasına ulaşacak. Entegre ulaşım ağı sayesinde demir yolu ağının devamı olarak da otoyoldan direkt olarak Edirne ve dolayısıyla Avrupa'ya bağlantı gerçekleşecek. Bu ulaşım ağı sayesinde Çanakkale önemli bir aks özelliğini daha da artırarak İzmir ve Ege Bölgesi ile daha entegre bir ekonomik kazanımlara yol alacak" ifadesini kullandı.

Toplantıya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Meclis Başkanı Osman Okyay ile üyeler katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ÇTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement