Depremzedeler Kürtçe Şarkı Söyledi Protokol Halay Çekti - Son Dakika
Güncel

Depremzedeler Kürtçe Şarkı Söyledi Protokol Halay Çekti

Depremzedeler Kürtçe Şarkı Söyledi Protokol Halay Çekti

Van'da meydana gelen deprem sonrası Mersin'in Silifke İlçesinde ki sosyal tesislere yerleştirilen depremzedeler için Silifke Kaymakamlığı tarafından moral gecesi düzenlendi.

23.02.2012 11:23

Van'da meydana gelen deprem sonrası Mersin'in Silifke İlçesinde ki sosyal tesislere yerleştirilen depremzedeler için Silifke Kaymakamlığı tarafından moral gecesi düzenlendi. Gecede Müzik öğretmenlerinden oluşan gurup sahne alırken, Vanlı depremzedelerin söylediği Kürtçe şarkılarla protokol halay çekti.

Ayda bir depremzedeler için moral gecesi düzenleyeceklerini belirten Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, "23 Ekim 2011 tarihinde büyük bir acı yaşadık. Bu acıyı da yüreğimizde sizlerle birlikte hissettik. O andan itibaren devletimiz harekete geçti. Makul biz çözümdü kamu tesislerinin hizmete açılması. Bu konuda sayın Valimiz önce davranarak İlimizdeki kamu tesislerini Başbakanlığa bildirdi. Allah devletimizin her zaman yar ve yardımcısı olsun. Sizleri hep güzel karşıladı, her türlü kaynağı gönderdi. Bizde

elimizden geldiği kadar yoğun çaba gösterdik. Sizler için bir takım temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Ancak düşündük ki bizim bir arada olmaya halay çekmeye oyun oynamaya da ihtiyacımız var. Onun için buradayız. Sizlerin rahat etmesi ve bir nebzede olsa sıkıntılarınızı dertlerinizi unutturmayı sağlamak için bu geceyi düzenledik. Sizlerle bugün eğlenip güleceğiz, gerekirse beraber ağlayacağız. Bu anlamlı geceyi sizlerle paylaşmaktan dolayı kendi adıma çok mutluyum. En kötü günümüz böyle olsun. Dostluğumuz,

kardeşliğimiz pekişsin. Gecemizde sahne alan ve emek veren sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Depremzede çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, "Deprem felaketinden sonra sizleri İlimizde misafir olarak kabul ettik. Bu konuda hükümetimizin valiliğimizin çok büyük çalışmaları oldu. Sayın Valimizin talimatlarıyla buraya geldiğiniz günün akabinde İlçe Kaymakamımız ve Müdürlüğümüzün gayretleriyle hızla harekete geçtik. Belki Türkiye'de bir ilki yaşattık. Akabinde hemen ilköğretim çocuklarınız için burada sınıflar oluşturduk ve donatım

malzemeleriyle birlikte Eğitim öğretime hazır hale getirdik. Onların okul dışında kalmasını istemedik. Çocuklarımızın tüm kıyafet ihtiyaçlarını sayın Valimizin destekleriyle karşıladık. Bu konuda sayın Valimize huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Siz sevgili öğrencilerimize hepsini dağıtın talimatı verildi. Bu yapılan yardımlarla temel ihtiyaçlarınız karşılandı. Bu gecede de sizlerle olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

Gecenin sunuculuğunu yapan Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ise kardeşliğin her zaman kazandığını ve her zaman ellerinden gelen desteği gece gündüz demeden yerine getirdiklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra müzik öğretmenlerinden oluşan orkestranın çaldığı Vanlı depremzedelerin bazen de kürtçe söylediği şarkılar eşliğinde geceye katılan protokol ve depremzedeler halay çekti. Ahmet Necati Hancıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri ise gecede Silifke halk oyunlarını sergiledi.

Depremzede çocuklar ise kolbastı şarkısına oynarken, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar söylediği duygusal türkülerle depremzedelere güzel dakikalar yaşattı.

Depremzedeler düzenlenen moral gecesine emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz" şeklinde konuştular.

Geceye Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Vekili Murat Güngör, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Şube Müdürleri Cemalettin Turan, Recep Şeker, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yüksel Eren, Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Öğretmenevi Müdürü Kemalettin Saygılı, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Depremzedeler Kürtçe Şarkı Söyledi Protokol Halay Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement