Devlet Bakanı Babacan'ın Bulgaristan Ziyareti - Son Dakika
Dünya

Devlet Bakanı Babacan'ın Bulgaristan Ziyareti

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bulgaristan Ziyaretinin İkinci Gününde Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bojidar Bojinov ile Bir Araya Geldi.

20.03.2007 15:54

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bulgaristan ziyaretinin ikinci gününde Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bojidar Bojinov ile bir araya geldi.

Görüşmede Babacan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde gerçekleştirdiği reformlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin 35 konuda müzakereler yürüteceğini hatırlatan Babacan, sanayi, ekonomi, istatistik ve mali denetim alanında görüşmelerin başladığını söyledi. 5 yıl sonra Türkiye'nin değişmiş olacağını dile getiren Babacan, reformlar konusunda zamanın dar olduğunu da bildirdi. Devlet Bakanı Ali Babacan, AB ile yürütülen müzakerelerin gidişatına bakmayarak Türkiye'nin reformlar konusunda çaba harcamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bojidar Bojinov da, "Bulgaristan, Türkiye için Avrupa pazarlarına bir köprü, Türkiye ise Bulgaristan'ın Asya pazarlarına açılması için bir köprüdür" dedi. Bojinov, ticari ortakları arasında Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını belirterek "Ülkemiz AB'ye tam üyelik yolunu kat etti ve tecrübesini Türkiye ile paylaşmaya hazır. Ekonomi alanında iki ülkenin ortak projeleri var" ifadelerini kullandı.

(ND-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Devlet Bakanı Babacan'ın Bulgaristan Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement