Diyarbakır'da Patlama: 2 Şehit - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Patlama: 2 Şehit

Diyarbakır\'da Patlama: 2 Şehit

Askeri aracın geçişi sırasında teröristler, yola döşenmiş mayını patlattı.

27.07.2012 08:07  Güncelleme: 16:53

Diyarbakır'da iki ayrı bölgede teröristler tarafından yola döşenen mayınlı tuzağın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 vatandaş da yaralandı.

Olay saat 07.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lı teröristler, Lice ilçe merkezi ile İç Güvenlik Tugay Komutanlığı arasındaki yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, askeri araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

İSİMLERDEN BİRİ BELLİ OLDU

Saat 05.00 sıralarında da Diyarbakır- Bingöl karayolu Kayacık mevkisinde yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatılmış, patlama sırasında bölgeden geçen araç olmadığı için can kaybı yaşanmamıştı. Lice ilçesinde bulunan Garnizon Komutanlığı'ndan sabah saat 06.10'da ilçe merkezine seyir eden askeri şortlandın geçişi sırasında ise yine teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu araçta bulunan bir piyade astsubay ile piyade er şehit olurken, bir er ile bölgede bulunan bir vatandaş ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Yaralı er ve vatandaş, kaldırıldıkları Lice Devlet Hastanesi'nden Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Saldırıda Selman Aksu ve Kadir Kayıkçı isimli askerler şehit olurken er Mustafa Bayram ile Mizgin Tursun adlı vatandaşın da yaralandığı bildirildi.

Saldırı sırasında takla atıp yaklaşık 25 metre sürüklenerek dereye düşen askeri araç, bölgeye gelen ekipler tarafından incelemeye alındı. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından askeri araç, dereden çıkartıldı. Çalışmalar sırasında ise çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

TERHİSİNE 15 GÜN VARDI

Terhisine 15 gün kala şehit olan Kadir Kayıkçı'nın ailesi acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Evinin önünde askerleri gördüğünde oğlunun şehit düştüğünü anladığını söyleyen SGK emeklisi baba Recep Kayıkçı, "Oğlumla en son dün telefonla görüştüm. Terhisine 15 gün kalmıştı. Uçak biletini bile alıp gönderdik" dedi.

"MÜBAREK GÜNDE İÇİMİZ YANIYOR"

21 yaşındaki Kadir Kayıkçı'nın komşusu Şerafettin Terkeş de şöyle konuştu:

"Bu acı hep aynı. Bir gecekondu, 21 yaşındaki delikanlı. Bunun sağı, solu, İslamcısı, milliyetçisi, demokratı, demokrat olmayanı yok. Gariban çocukları gidiyor. Bu acı bizim acımız, acımızı bize rahatlıkla yaşatmıyorlar. Eğer yarın İstanbul'da 15 milyon insanı yürütebilirsek bu acı diner. Bu acıyı başka türlü dindirmenin yolu yok. Bir tane eşkiya ölüyor. Bütün Diyarbakır'da dükkanlar kapanıyor. Yarın İstanbul'da bütün dükkanlar kapansın. Herkes bu acıya ortak olsun, bakın; bu acı nasıl diniyor? Bize tabutun içinde geri gönderiyorlar. Bunun kardeşlik ölçüsü mü kaldı? Bu mübarek günde içimiz cayır cayır yanıyor"

VAN'DA OPERASYON

Öte yandan Van'da devriye görevini yapan polis otosuna saldıran 2 PKK'lıdan biri sağ bidi de ölü olarak yakalandı.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında, Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü'nün önünde devriye görevi yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait resmi polis otosuna, uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda saldırganların kaçış güzergahını abluka altına aldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi alınırken, olayı gerçekleştiren 2 PKK'lın kaldıkları evin adresi tespit edildi. Sabaha karşı eve düzenlenen operasyonda polisi gören PKK'lılar ateş açmaya başlamasıyla çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı ölü, 1'de sağ olarak ele geçirildi. Olayla ilgili PKK'lılara yardım yataklık yaptıkları iddia edilen bazı şahısların da gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Patlama: 2 Şehit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement