"Düşüncelerimizi Paylaşmayanları Kadıköy'e Beklemiyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Düşüncelerimizi Paylaşmayanları Kadıköy'e Beklemiyoruz"

Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, İşçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Emeğin Bayramı Olan 1 Mayıs'ın, İşçi Hareketinin Vakarına, Mücadele Azim ve Kararlılığına, Sendikal Hareketin Dinamizmine Katkı Sağlayacak Bir Etkinliğe Dönüştürülerek Kutlanmasını Amaçladıklarını Bildirdi.

25.04.2007 14:56

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü, emeğin bayramı olan 1 Mayıs'ın, işçi hareketinin vakarına, mücadele azim ve kararlılığına, sendikal hareketin dinamizmine katkı sağlayacak bir etkinliğe dönüştürülerek kutlanmasını amaçladıklarını bildirdi.

Kılıç, ''Bu düşüncelerimizi paylaşmayan kesimleri Kadıköy'e beklemiyoruz'' dedi.

Salih Kılıç, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, işçilerin arasında ve halkın üzerinde tedirginlik, korku ve endişe yaratmayan, amacına uygun bir kutlamayı gerçekleştirmek arzusunda olduklarını belirtti. Kılıç, şöyle konuştu:

''Bu düşüncemizi paylaşanlarla, bugüne gölge düşürmeden olgunlukla sonuçlanmasını arzuluyoruz. Bizim dışımızdaki katılımcıların da aynı hassasiyetle katılmalarını bekliyoruz. Bu düşüncelerimizi paylaşmayan kesimleri Kadıköy'e beklemiyoruz. Türk-İş olarak işçi kardeşlerimize çağrımız, bugünümüze ve gününüze, barışın, kardeşliğin, huzurun, birlik, dayanışma ve mücadele gününde gönülden, içten katılmalarıdır.''

Kılıç, Türk-İş olarak 1 Mayıs günü saat 09.00'da Taksim'de çelenk koyduktan sonra saat 10.00'da Kadıköy Haydarpaşa Numune Hastanesi önünden yürüyüşe başlayacaklarını ve saat 11.00-12.00 arası Kadıköy Meydanı'nda olacaklarını söyledi.

Kılıç, Türk-İş'in 7 bölge temsilciliği ile 25 ilde de emek platformu bileşenleriyle birlikte bu kutlamaları yapacaklarını bildirdi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıç, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama talebinin DİSK'e ait olduğunu, 6 Nisanda emek platformu bileşenleriyle Ankara'da yaptıkları toplantıda 1 Mayıs'ı birlikte kutlama konusunda ortak karar çıkmadığını ifade etti. Kılıç, ''Biz Kadıköy'de kutlamayı kararlaştırdık. Bizim kutlamamız miting niteliğinde. Taksim'deki miting değil'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Düşüncelerimizi Paylaşmayanları Kadıköy'e Beklemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement