Düzce?de immün plaza bağışları kabul edilmeye başlandı - Son Dakika
Güncel

Düzce?de immün plaza bağışları kabul edilmeye başlandı

Düzce?de immün plaza bağışları kabul edilmeye başlandı

Düzce'de immün plaza bağışları kabul edilmeye başlandıKIZILAY Düzce Kan Merkezi gerekli alt yapıyı oluşturarak immün plazma bağışı kabulüne başladı.

13.12.2020 12:09  Güncelleme: 12:30

Düzce'de immün plaza bağışları kabul edilmeye başlandı

KIZILAY Düzce Kan Merkezi gerekli alt yapıyı oluşturarak immün plazma bağışı kabulüne başladı. Türk Kızılayı Düzce Kan Merkezi immün plazma bağışı kabul etmeye başladı. Covid-19 hastalığını geçirmiş olan Volkan Duman, plazma bağışında bulundu. Volkan Duman büyük bir semptom göstermeden evinde koronavirüs sürecini geçirdiğini belirterek, "Plazma bağışının bu hastalığı daha ağır atlatanlarda tedavi olarak kullanıldığını biliyorduk. Bununla ilgili olarak Kızılay Düzce Şubesi'ne ulaştık. Kontrollerimizin ardından bağışımızı yapıyoruz. İnşallah bu hastalığı geçirenlere şifa olur"  dedi. Kızılay Düzce Kan Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt, ?Son dönemde koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla birlikte doğal olarak plazma ihtiyacında da bir artış söz konusu olmaya başladı. Biz Düzce'de de plazma bağışı kabul etmeye başladık. Hastaların tedavisinde kullanılan mevcut bir yöntem. Mevcut ihtiyacı karşılamak adına Covid-19 hastalığını geçirmiş, klinik iyileşmesi sağlanmış, ciddi hastalığı olmayan kişileri bağış yapmaya davet ediyoruz"  diye konuştu.

Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın ise, ?Koronavirüs süreci başladığından beri plazma bağışına yoğun talep söz konusu oldu. Özellikle bu geçirdiğimiz birkaç haftalık dönemde talepler daha çok artmaya başlayınca ihtiyacı karşılama noktasında arayışa girdik. Bu aşamada Türk Kızılay Genel Merkezi cihaz temini ve Sağlık Bakanlığı kontrolünde yapılan izinlendirme çalışmasının ardından Batı Karadeniz Kan Merkezi olarak sayımızı arttırdık. Düzce'de geçtiğimiz hafta bağış kabulüne başladık. Vatandaşlarımızı immün plazma bağışına davet ediyoruz" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce?de immün plaza bağışları kabul edilmeye başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement