Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte dağlardaki karlar eriyince Sakarya Nehri'nde su seviyesi arttı. Nehrin en fazla yükselme gösterdiği Geyve İlçesi'nde kar suları 33 yıldır kullanılan asma köprüyü de aştı. Bazı bölgelerde de ekili alanlar su altında kaldı.
Bu yıl sert geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla karların erimesi sonucu Sakarya Nehri'nde bazı bölgelerde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi. Bazı noktalarda da nehir suyu yer yer yatağından çıkarken Pamukova ve Geyve ilçelerinde ekili alanlar da su altında kaldı.
D-650 Karayolu Geyve İlçesi ile Dereköy'e ulaşımını sağlayan Sakarya Nehri üzerinde her iki ucu çelik hatalarla bağlı 33 yıllık asma köprünün bir bölümü de sular altında kaldı. Yüzeyi tahtalarla kaplı olan asma köprüden bu sabahtan beri yayalar geçemiyor. Köylülerin 'sırat köprüsü' olarak nitelediklerdiği köprünün ulaşıma kapanması üzerine köylüler 4 kilometre uzaklıktaki diğer köprüyü kullanmaya başladı.
Yetkililer nehrin debisinin saniyede 500 metreküpün üstüne çıktığını, Geyve Ovası ve Geyve Boğazı'nda bazı ekili alanların taşkınlık nedeniyle sular altında kaldığını belirtti.
ZT,AG(MB/SS) - Sakarya/ Adapazarı
Son Dakika › Güncel › Eriyen Kar Suları Sakarya Nehri'ni Coşturdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.