Faslı İzcilerden Bolu Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Faslı İzcilerden Bolu Belediyesine Ziyaret

Faslı İzcilerden Bolu Belediyesine Ziyaret

Türkiye İzcilik Federasyonunun organizasyonu ile Fas'tan gelen izciler Bolu Belediyesini ziyaret etti.

28.08.2014 09:31  Güncelleme: 09:34

Türkiye İzcilik Federasyonu'nun organizasyonu ile Fas'tan ilimize gelen 36 kişilik grup Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Aladağ Yaylası'ndaki tesisinde kampa girdi. Grup kampın son günü Bolu Belediyesi'ni ziyaret etti. Fas'lı izci gurubunu Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Sosyal Kültür İşler Müdürü Güler Mert ve Belediye Meclis Üyesi Nurettin Doğanay karşıladı. Nurettin Doğanay ileri derece Fransızcası ile Fas'lı misafirlerle koyu bir sohbete daldı.

"Dünya'da yaşanabilir en güzel il Bolu"

Türkiye İzcilik Federasyonu Liderlerinden Kıvanç Okan, Aladağ'da kamp yapan Fas'lı izcilerin Bolu'ya hayran kaldığını belirtti. Sosyal Kültür İşler Müdürü Güler Mert'te izcilere kısa bir konuşma yaparak Bolu'nun tabiatın kalbi olduğunu Dünya'da yaşanabilir en güzel ilin Bolu olduğunu söyledi.

"Sizleri kardeşimiz olarak görüyoruz"

Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka'da konuşmasında ülkeler arası kardeşlik duygusunun gelişmesi gerektiğini söyledi. İka, "Çok kıymetli kardeşlerimiz hepiniz kardeş millet olarak gördüğünüz Türkiye Cumhuriyeti'ne hoş geldiniz. Tarihsel bir yapı itibariyle, dini ve bazı milli birlikteliklerimiz olmuştur. Fas'lı gençler tarafından Türk dizilerinin yoğun olarak izlendiğini biliyoruz. Ne mutlu ki ailelerinizde sizleri güvenli Türkiye Cumhuriyeti topraklarına göndermişler. İzcilik dostluğun barışın bir göstergesidir. Ziyaretler karşılıklı devam ederse kardeşlik tohumları yeşerir. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Sizleri kardeşimiz olarak görüyoruz dünyada bu kadar savaşın yaşandığı günlerde kardeşliğin önemi daha iyi anlaşılması gerekiyor" dedi.

Fas'lı gençlerden muhteşem şarkı

Fas'ça ve Türkçe karışık bir yöresel şarkı ile Fas'lı İzciler Başkan Vekili Hüseyin İka'ya destek verdi. İzciler Belediye Meclis Salonu'nun da 'Hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz diyerek' hep bir ağızdan coşku ile yöresel bir şarkı söylediler. Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka ve Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'da izcileri alkışlayarak destek verdi. Başkan Vekili İka'ya, Fas'lı izciler izci flaması hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faslı İzcilerden Bolu Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement