Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

18.07.2016 14:29

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Haşimi, Erdoğan'a gönderdiği mektupta, "Şahsım ve Türkiye'de ikamet eden Iraklılar adına başarısız darbe girişimini kınıyorum. Bu, Türkiye'nin birliği, güvenliği ve demokratik yönetimini hedef almıştır. Bu başarısız girişime bulaşanlara karşı zaferinizi kutluyorum. Bu girişime Türkiye'nin istikrarı, güvenliği ve çıkarı için azimle karşı çıkmanızı destekliyorum. Krizi yönetmedeki güçlü tutumunuz, sabır ve hikmetiniz bu gaddar girişimi başarısız kıldı." ifadelerini kullandı.

Haşimi şunları kaydetti:

"Bu titiz dönemde Türk halkı da tüm siyasi ihtilaflarını unutarak meşru ve tek liderin yanında tek vücut bir şekilde bu girişime karşı durmakla en güzel örneği gösterdi. Türk halkı için değerli ve cesur liderliğinizde çok kısa sürede önemli atılımlar gerçekleştirilen yönetimi sırtından bıçaklayan bu girişim zaten başarısız olacaktı. Türkiye, dünya ve bölgedeki mazlum halklar için güvenli bir liman olmuştur. Bunların (darbeciler) içeride ve dışarıda terörle mücadele eden Türkiye'yi desteklemeleri gerekirdi. Haktan yana olduğunuz ve doğudan batıya yeryüzündeki İslam aleminin duasını aldığınız için Allah size zafer bağışladı. Yaşam ve onurları Türkiye'nin güçlü ve refah bir ülke olarak kalmasına bağlı olan mazlumların zaferi için Allah yardımcınız olsun. Fitneye karşı çıkmanızı ve başarısız darbe girişimine karşı halkın yanınızda durmasını bir kez daha tebrik ediyorum. Haşimi olarak ilk andan itibaren yanınızda yer alarak Türkiye'de bulunan Iraklıları bu başarısız darbe girişimine karşı duran Türk halkının düzenlediği demokrasi nöbetine katılması için seferber ettim. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement