Gaziantep Fatma Şahin, Atatürk Anı Müzesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Fatma Şahin, Atatürk Anı Müzesini Ziyaret Etti

Fatma Şahin, Atatürk Anı Müzesini ziyaret ettiGAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü anma günü kapsamında Türkiye'de ilk olan Gaziantep Atatürk Anı Müzesini ziyaret etti.

10.11.2017 15:10

Fatma Şahin, Atatürk Anı Müzesini ziyaret etti

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü anma günü kapsamında Türkiye'de ilk olan Gaziantep Atatürk Anı Müzesini ziyaret etti.

26 Ocak 1933 tarihinde Ramazan Bayramı arifesinde Gaziantep'e gelen Mustafa Kemal'e, Belediye Meclisi kararıyla fahri hemşerilik beratı verildi. Selanik doğumlu olmasına rağmen Atatürk, Gaziantep'in Bey mahallesi nüfusuna kaydedildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün nüfusa kayıtlı olduğu Bey mahallesinde bulunan, geleneksel Antep Evi daha sonra Gaziantep Atatürk Anı Müzesi'ne dönüştürüldü.

Müzeye gelen çocuklarla birlikte sergilenen eserleri inceleyen Şahin, 10 Kasım'da 79 yıl önce Atatürk'ümüzü edebi hayata rahmetle uğurladık. Fakat geriye ne kaldı diye baktığımız zaman, iki Gazi'nin birbiriyle buluşması, 1933 yılında Atatürk Gaziantep'e geldiğinde, Gazilik unvanı verdiği şehirle bir araya geldiğinde burada 36 saat kalıyor. Geldiği zaman dönemin Valisi ve Belediye Başkanı hemen bir meclis kararıyla Atatürk'e bugün nüfus hürriyet cüzdanı çıkartıyor ve Gaziantep'te bu binada Atatürk'ün nüfus cüzdanı verilerek, buraya kaydediliyor. Atatürk'ün kaldığı binayı bir anı müzesine çevirdik diye konuştu.

Gaziantep Fatma Şahin, Atatürk Anı Müzesini Ziyaret Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Fatma Şahin, Atatürk Anı Müzesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement