Gezici Çanakkale Müzesi Sivas'ta - Son Dakika
Yerel

Gezici Çanakkale Müzesi Sivas'ta

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resim ve malzemelerin sergilendiği ''Şehitler diyarından Anadolu'ya'' adlı gezici müze, Sivas'ta ziyarete açıldı.

24.03.2014 15:23

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resim ve malzemelerin sergilendiği  "Şehitler diyarından Anadolu'ya" adlı gezici müze, Sivas'ta ziyarete açıldı.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan gezici müzenin Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılışını, Sivas Valisi Alim Barut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Belediyesi Başkan Vekili Orhan Demirok ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu ile öğrenciler yaptı.

Vali Barut, açılışta yaptığı konuşmada, milletlerin hayatında dönüm noktası günlerin olduğunu belirterek, "Türk milletinin hayatında 18 Mart 1915 çok önemli bir gündür. Bu tarih Türkiye Cuımhuriyeti'nin temel taşlarından biridir" dedi.

Çanakkale'ye gitme imkanı olmayan insanlar için gezici müzeyle Çanakkale Savaşları'nda yaşanan sıkıntıların anlatıldığını ifade eden Barut, Çanakkale'nin Anadolunun her yerinden insanın kanıyla sulandığını ve Çanakkale ruhunu anlayıp yaşamanın önemli olduğunu vurguladı.

Mehmet Uğurlu ise Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamındaki gezici müzenin 19 ay boyunca 81 ili dolaşacağını ve her kentte bir hafta konaklayacağını söyledi.

Sivas'ın, gezici müzenin konakladığı 14'üncü il olduğunu belirten Uğurlu, Sivas'tan sonra tırın Yozgat'a gideceğini, öğrencilerin ve gençlerin Çanakkale ruhunu anlayabilmeleri için müzeyi gezmelerini önemli bulduklarını ifade etti.

Gezici müzede Çanakkale Savaşları'nı anlatan tabloların ve bal mumu heykellerin yanı sıra, misket bombaları, Türk ve yabancı askerlere ait savaş malzemeleri yer alıyor.

Gezici müze, bir hafta ziyarete açık kalacak. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gezici Çanakkale Müzesi Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement