Görme Engelli Şarkıcı Profesyonellere Taş Çıkartıyor - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Şarkıcı Profesyonellere Taş Çıkartıyor

Görme Engelli Şarkıcı Profesyonellere Taş Çıkartıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki doğuştan görme engelli Dursun Çimen isimli vatandaş, ekmek parasını (45) tam 25 yıldır düğünlerde org çalıp şarkı söyleyerek kazanıyor.

29.06.2014 12:19

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki doğuştan görme engelli Dursun Çimen isimli vatandaş, ekmek parasını (45) tam 25 yıldır düğünlerde org çalıp şarkı söyleyerek kazanıyor.

25 yıldan bu yana düğünler başta olmak üzere şifalı suları yüzünden her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin konakladığı Eynal Kaplıcaları Restoranda özel gece ve davetlerde seslendirdiği şarkılarıyla Simav'lıların yanı sıra ilçeye gelen turistlerinde kulaklarının pasını silen evli bir çocuk babası Dursun Çimen'i sevenleri ses tonu ve espirileri nedeniyle ünlü şarkıcı Metin Şentürk'e benzetiyor.

Repertuvarını genişletmek için düğünler dışındaki zamanını evinde orguyla çalışarak geçirdiğine vurgu yapan Simav'ın Metin Şentürk'ü Dursun Çimen, "Ben şarkılarımı hissederek okuyorum. Görmesem de sevenlerimin alkış tutan ellerini ve yüzlerindeki tebessümü hissedebiliyorum" dedi.

Hayatta eşi ve çocuğundan sonra en iyi arkadaşının 25 yıldır yanından hiç ayırmadığı Org'u olduğunu ifade eden Çimen, "25 yıldır beni tercih ederek yaşama tutunmama yardımcı olan hemşerilerime ve değerli büyüklerime teşekkür ediyorum. Hemşerilerim gerek düğünlerde olsun gerekse Eynal Kaplıcalarımızda gerçekleşen özel gün ve gecelerde beni tercih ederek yaşama tutunmama yardımcı oluyorlar. Kimseye muhtaç olmadan eşim ve oğlumla birlikte gül gibi geçinip gidiyoruz. Ben de hemşerilerimi en iyi bir şekilde eğlendirebilmek ve onların hoşça vakit geçirebilmelerini sağlamak için kendimi sürekli yeniliyorum. Repertuvarımı sürekli geliştiriyorum" diye konuştu.

Simav'ın Metin Şentürk'ü son olarak Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın ilçeden başka şehirlere tayin olan Hakim ve Savcıların onuruna Eynal Kaplıcaları Gazinosunda verilen Veda Yemeğinde sahne aldı.

Çimen, duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla seçkin davetlilerden bolca alkış aldı, kendilerine teşekkür etti.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Şarkıcı Profesyonellere Taş Çıkartıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement