Gümüş Yılında Yelken Şöleni Ödül Töreniyle Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Gümüş Yılında Yelken Şöleni Ödül Töreniyle Sona Erdi

Gümüş Yılında Yelken Şöleni Ödül Töreniyle Sona Erdi

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 1989'dan bu yana yapılmakta olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı, bu yıl 21-26 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

29.10.2013 14:47

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 1989'dan bu yana yapılmakta olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı, bu yıl 21-2 6 Ekim tarihleri arasında yapıldı. 25. gümüş yılını kutlayan bu muhteşem deniz şenliği, Türkiye'nin en özgün ve ilgi çekici turizm türlerinden Mavi Yolculuğun ev sahipleri, "gulet" diye andığımız ahşap yatlar arasında yapıldı. Yelkenliler, Palmali Group, Palmarina Bodrum, ve Denizbank ana sponsorluğunda Corendon, Eau Thermale Avéne Güneş Ürünleri, İnternational Yacht Paint destekleri, Bodrum ve Yarımada Belediyeleri, Bodrum Deniz ve Ticaret Odaları, Denizciler Derneği, sektör kurum ve kuruluşlarının katkıları ile 25. kez demir aldı.

25.Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yelkenli Yarışları'nın ödül töreni Yalıkavak Palmarina ev sahipliğinde muhteşem bir şıklıkta gerçekleşti. İki bin kişinin katıldığı Bodrum Cup Gümüş Yılı ödül gecesinde verilen konserle ısınan tüm katılımcıların heyecanı ve keyifli halleri gözden kaçmadı.

The Bodrum Cup'ın dünyadaki benzeri organizasyonlardan farkı, "mürettebat dışında, teknede yolcular ile de birlikte yapılan" bir kaç yarıştan biri olması. Bu yanıyla The Bodrum Cup, bir spor olayı olmaktan çok, turistik bir faaliyetin içine sporu da katan bir gezi, eğlenti ve şenlik karakteri taşımakta.

Ödüllerin bol olduğu gecede kategorilerine göre birinciler ;

BPR ( Bodrum Performance Rate ) Sistemine Göre ;

Bodrum Cup Gulette XL Kategorisinde STS BODRUM

Bodrum Cup Gulette Kategorisinde JASMIN 1

Bodrum Cup Tirhandil Kategorisinde BASTARDA

Bodrum Cup Geleneksel Kategorisinde JASMIN 1

Boat To Boat Sistemine Göre ;

Bodrum Cup Gulette XL Kategorisinde STS BODRUM

Bodrum Cup Gulette Kategorisinde GRANDI

Bodrum Cup Tirhandil Kategorisinde MONTENEGRO

Bodrum Cup Geleneksel Kategorisinde GRANDI

Misafir Kategorilerine Göre ;

IRC Sınıfında UZMA III

Destek Sınıfında SHIRAZ BANOU

Misafir Sınıfında MERLIN

25. Bodrum CUP kortej yürüyüşü:

The Bodrum Cup'ın 25. Yılı 21 Ekim Pazartesi günü Bodrum'da yapılan gösteri, şenlikler, ilk kez kortej yürüyüşü ve geleneksel kampana çalınma merasimi ardından başladı. Kortej Milta Marina'da toplanarak Karşıya Belediye Bandosu eşliğinde Bodrum İskele Meydanı'na yürüdü. Kortejin İskele Meydanı'nda 16 ülkeden 60 dansçının dans gösterisi büyük ilgi gördü. Bodrum Trafo'da Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılış kokteyli ve konser düzenlendi.

Start şöleni:

22 Ekim Salı sabahı, Corendon Etabı start öncesi yatların buluşma noktası, bu kez Bodrum Kumbahçe sahili açıklarıydı. Kortej seyrini bu sefer yarışçı tekneler yaptı.

5 Etap, 5 ayrı heyecan. 2. Etapta Halikarnas Balıkçısı adına yarışıldı.

25.Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yelkenli Yarışları'nın ilk etabının ardından, Gümüşlük'te gerçekleştirilen etkinliklerde yorgunluklarını atan yarışçılar; ikinci günde TurgutreisKos arasındaki Halikarnas Balıkçısı Etabı için saat 11:00 de start aldılar. Rüzgarın şiddeti yelkencilerin keyifli bir yarış çıkarmalarını sağladı.

İkinci etapta misafir kategorisinde First Finish yapan SWANGSON, Geleneksel kategoride ise STS BODRUM oldu.

Kategorilerine göre First Finish yapan yelkenliler ise ;

Bodrum Cup Gulette XL kategorisinde STS BODRUM ,

Bodrum Cup Geleneksel kategoride GRANDI ,

Bodrum Cup Tirhandil kategorisinde MONTENEGRO oldu .

İkinci etabın ardından Kos Limanı'na giriş yapan tekneler, Kos Liman Başkanlığı tarafından önceden belirlenen yerlerini aldılar.

Kos Belediyesi ve Kos Marinası tarafından Kos Meydanı'nda kokteyl , konser ve halk oyunları gösterisi hazırlanmıştır. Saat 19:00'da başlayan etkinliklerde Bodrum Cup'a katılan yaklaşık 1500 yelkenci Yunan ezgileriyle eğlendiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gümüş Yılında Yelken Şöleni Ödül Töreniyle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement