Gümüşhane 1. Kitap Fuarı" Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane 1. Kitap Fuarı" Sona Erdi

Gümüşhane 1. Kitap Fuarı" Sona Erdi

Gümüşhane'de Valilik, Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen "1. Kitap Fuarı" sona erdi.

27.04.2019 19:10

Gümüşhane'de Valilik, Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen "1. Kitap Fuarı" sona erdi.

Kent merkezindeki Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda düzenelenen fuarın son gününde tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, okurlarıyla bir araya geldi.

Stantları gezerek okuyucuları için kitaplarını imzalayan Bahadıroğlu, daha sonra düzenlenen söyleşide, bir şehrin en büyük servetinin yetiştirdiği insanlar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en zengin kaynağının madenleri değil insanları ve gençleri olduğunu kaydeden Bahadıroğlu, gençlere, "Haftada bir gün telefondan ayrılıp kendiniz olun, ailenizle zaman geçirin. O telefonlar zaman katili olmaya başladı. Zaman içinde öleceğiz. O zaman öldürmeye çalışmamamız lazım. Zamanı öldürdüğümüzü zannederken zaman aslında bizi öldürüyor. Bunu değerlendirmek lazım." tavsiyesinde bulundu.

-"Düşünün, hayal kurun, korkmayın"

Bahadıroğlu, tarihi şahsiyetlerden örnekler vererek, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in çocukluğunda uçan gemiler çizdiğini anımsattı.

Günümüzde çocukların hayal gücünün televizyon ve telefonlarla sınırlandırıldığını belirten Bahadıroğlu, şunları söyledi:

"O çerçeveyi kırmamız, onun dışında da bir hayat olduğunu bilmemiz lazım. Amacımız ve hedefimiz olmalı. Hayallerimiz Nasreddin Hoca'nın hayallerini geçmeli. Düşünün, hayal kurun, korkmayın. Hayallerinizin birisi tutmazsa diğeri tutar. Örneğin Edison'un ki tuttu. İnanacaksınız ve yürüyeceksiniz. Yürüyeceğiniz yeri de önceden belirleyeceksiniz. Yapacağızı unuttuk, yapamayızı koyduk yerine. Bunu bize Avrupa ve omuzlarının üzerinde Avrupalı kafası taşıyan, bizden ama bize yabancı insanlar bunları bize ezberletti. İHA yaptık. SİHA yaptık ve daha birçok şeyi yapacağız. Dünyanın en büyük havaalanını yaptık. 12 yaşında 6 dil biliyordu Fatih Sultan Mehmet. O modeli bugüne taşıyacaksınız. Öyle insanlar yetiştireceksiniz."

-"Tahminlerimizin üzerinde bir ilgi ve katılım oldu"

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da "GümüşHANEler okuyor" projesi kapsamında şehirde ilk kez düzenlenen ve 4 gün süren fuarı yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

İlki düzenlenen kitap fuarını geleneksel hale getirmek istediklerini aktaran Doğan, "Önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir şekilde, daha geniş bir çerçevede, belki ilçeleri de sürece katarak, revize ederek daha geniş bir formatta yapmayı planlıyoruz. Tahminlerimizin üzerinde bir ilgi ve katılım oldu. İnşallah önümüzdeki yıllardan itibaren daha geniş kapsamlı bir şekilde devam ederek geleneksel Gümüşhane kitap günlerine dönüşeceğini umut ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane 1. Kitap Fuarı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement