Gümüşkent Tarlaları Modern Sistemle Sulanacak - Son Dakika
Güncel

Gümüşkent Tarlaları Modern Sistemle Sulanacak

Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde yaptırılan yağmurlama ve kapalı sistem damlama sulama sistemi törenle hizmete alındı.

12.07.2017 16:25

Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde yaptırılan yağmurlama ve kapalı sistem damlama sulama sistemi törenle hizmete alındı.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle Nevşehir İl Özel İdaresince hayata geçirilen Gülşehir İlçesi Gümüşkent Köyü Yağmurlama, Kapalı Sistem Damlama Sulama Tesisinin açılışı, Nevşehir AK Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider'in katılımıyla yapıldı.

Gümüşkent köyündeki bin 180 dekar alanın modern sistemle sulanmasını sağlayacak tesisin açılışında kurban kesimi yapılarak, dualar edildi.

Milletvekili Açıkgöz, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da tankların önüne çıkan Anadolu insanının faydalanabileceği yatırımların artarak devam edeceğini belirterek, "Halktan aldığımız güçle gece gündüz durmadan çalışıyoruz. 15 Temmuz'da hainlere engel olan ve tankların önüne çıkarak seve seve devletine canını feda eden Türk insanına bu yapılan projeler az bile." dedi.

Gizligider ise KOP projelerinin devam ettiğini belirterek, Gümüşkent köyünün ardından Karaburna ve Bölükören köylerinde de kapalı sulama sistemi projelerinin onaylandığını, 9 milyon lira yatırım bedelli bu projelerin de en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

Açılış törenine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Nevşehir Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşkent Tarlaları Modern Sistemle Sulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement