Hak Par Genel Başkanı Burkay, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hak Par Genel Başkanı Burkay, Gaziantep'te Açıklaması

"Bir daha kan dökülmemesini, sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini istiyoruz" "Yaşadığımız bunca deneyim gösterdi ki çatışma, kavga ve şiddet, sorunları çözmüyor"

03.11.2013 12:23

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Bir daha kan dökülmemesini, sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini istiyoruz" dedi.

Burkay, Gaziantep'te "Özgürlük ve Barış Yürüyüşü" kapsamında partililerle Demokrasi Meydanı'ndan partisinin il başkanlığına kadar yürüdü.

Burkay, burada yaptığı konuşmada, geçmişten bu yana özgürlük adına belli adımlar atıldığını belirterek, başlattıkları yürüyüşün dahi değişimin işareti olduğunu söyledi.

Geçmişte benzer yürüyüşlerde farklı uygulamalarla karşılaşıldığını, Kürt halkının varlığından söz etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Burkay, "Şimdi bu sorunu tartışıyoruz. Devletin bir kanalı Kürtçe yayın yapıyor, bazı üniversitelerde Kürtçe dil bölümleri var. Özel okullarda da olsa Kürtçe eğitimin yolu açıldı ama bunlar Kürt sorununun boyutları karşısında son derece sınırlı, yetersiz" diye konuştu.

Kürt sorunun çözümü için büyük ve cesur adımlar atılması gerektiğini savunan Burkay, şöyle devam etti:

"Böylesine büyük sorunların çözümü için büyük adımlara ihtiyaç var. Bu ülkenin parlamentosundan, yöneticilerinden, hükümetinden bunu bekliyoruz. Kürt sorunu çözülmediği için çok büyük acılar yaşandı, çok büyük bedeller ödendi. Şu anda silahlar sustu, bundan memnunuz, bunun devam etmesini istiyoruz. Bir daha kan dökülmemesini, sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini istiyoruz. Şiddeti dışlıyoruz. Yaşadığımız bunca deneyim gösterdi ki çatışma, kavga ve şiddet, sorunları çözmüyor. Bunun için de gerekli adımlar atılmalı. Bu sorunun çözümü eşitlik temelinde mümkündür. Yani bir federasyonla mümkündür."

Burkay, Gaziantep'ten sonra Adana ve Mersin'e gideceklerini, bölgedeki sorunlarla ilgili rapor hazırlayıp, yetkililere sunacaklarını da kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hak Par Genel Başkanı Burkay, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement