Henri Barkey: Amerika, Erdoğan'ın Söylemlerinden Rahatsız - Son Dakika
Dünya

Henri Barkey: Amerika, Erdoğan'ın Söylemlerinden Rahatsız

Henri Barkey: Amerika, Erdoğan\'ın Söylemlerinden Rahatsız

Lehigh Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Henri Barkey, ABD'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "söylemlerinden rahatsız" olduğunu iddia etti.

23.12.2013 08:54  Güncelleme: 08:55

Türkiye'de sarsıntı yaratan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ABD'den nasıl görüldüğünü ve ondan sonra ne olabileceğini değerlendiren Lehigh Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Henri Barkey, ABD'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "söylemlerinden rahatsız" olduğunu iddia etti.

Amerika'nın Sesi'ne konuşan Henri Barkey, yolsuzluk operasyonunun sonuçlarının çok ciddi olacağını, en büyük etkisinin de yaklaşan yerel seçimlerde görülebileceğini öne sürdü.

Hükümet ile Gülen Hareketi arasındaki gerginlik iddialarına değinen Barkey, taraflar arasında bir kırılma yaşandığını, ancak bu kırılmanın geçici olacağını ve partinin başına başka bir isim geçtiği takdirde sona ereceğini, çünkü partinin tabanı ile Gülen Hareketi'nin tabanlarının aynı ideolojiye sahip olduğunu savundu.

-"GÜLEN HAREKETİ, ERDOĞAN'IN FAZLA GÜÇLENMESİNDEN RAHATSIZ"-

Henri Barkey, Amerika'nın Sesi'ne yaptığı değerlendirmeler sırasında hükümet tarafından operasyonun "komplo" olduğu yorumları ve son yaşanan tasfiyelerin Başbakan Erdoğan ve partisine yararı olmayacağını, çünkü bir şeyler saklandığını gösterdiğini de öne sürdü.

Gülen hareketinin Erdoğan'la birlikte askeri siyasi hayattan çıkarma konusunda yaptığı işbirliği sonrasında, hareketin Erdoğan ve partisinin de en az askeriye kadar güçlü bir oluşum haline gelmesinden rahatsız olduğunu savunan Barkey, gözaltıların "dersane krizi" ile bir ilgili olmadığı görüşünü dile getirirken "Dershaneler tartışması çok yeni, operasyon ise daha uzun süredir devam eden bir soruşturmanın eseridir" dedi.

-"YEREL SEÇİMLERDE KAYIP OLSA DA ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI YOLU TIKANMAZ"

Henri Barkey'e göre, Adalet ve Kalkınma Partisi yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi şehirleri kaybedebilir, ancak yine de bu durum Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının yolunu tıkamaz ve eğer isterse Abdullah Gül partinin başına geçerek başbakan olabilir.

"Yolsuzluk soruşturmasının sadece bakanlara değil belki de başbakan Erdoğan'a yakın başka isimlere de sıçrayarak daha da büyüyebileceği" iddiasında da bulunan Barkey, bu nedenle de adı yolsuzluğa karışmayan milletvekillerinin partiyi kurtarmak için dönebilecekleri tek isimin Abdullah Gül olduğunu savundu.

Lehigh Üniversitesi öğretim üyesi Henry Barkey, Gezi olayları sonrası hükümetten gelen "komplo" teorilerinin, "Obama-Erdoğan ilişkisini bozduğunu öne sürerken yolsuzluk operasyonu sonrası yine aynı söylemin kullanıldığını belirtti.

Barkey, ABD'nin, Türkiye'de Başbakan ve partisinden yükselen "işin içinde Amerika var" söylemlerinden "aşırı derecede rahatsız" olduğu iddiasında da bulundu.

CN/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Henri Barkey: Amerika, Erdoğan'ın Söylemlerinden Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ugu ryilmaz: amerikadan da rahatsızlıklarındanda hem millet olarak biz hemde diğer dünya milletleri bıktık artık.amerikanın dünyaya verdiği rahatsızlığın derecesini ele alacak olursak Edoğanın dünyada bir idol bir sembol olduğu kanıtlanmış olur.Erdoğan bir uyanışın ,kendi gücünü farketmenn ,bir canlanmanın , pısırıklıktan sıyrılmanın sembolüdür. Ne yaparlarsa yapsınlar bilnçli türk halkı eskiye dönmeyi ve eskiden olduğu gibi pısırık adamları bu ülkenin başına getrmeyecek ve erdoğana verlen destek artarak devam edecektir. taki erdoğandan daha samimi,daha civan daha güvenlir,daha itikatli birisi liderliğe talip oluncaya ,rabbimde ona liderliği nasip edinceye kadar. 0 0 Yanıtla

Advertisement