Hisarcıklıoğlu'ndan İşadamlarına Hereke Örnegi: Elinizdeki Değerlere Sahip Çıkın - Son Dakika
Güncel

Hisarcıklıoğlu'ndan İşadamlarına Hereke Örnegi: Elinizdeki Değerlere Sahip Çıkın

Performans Değerlendirme Ödülleri töreni için Sapanca'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hereke Halısı markasının Çinliler tarafından ele geçirmesiyle ilgili olarak, " Elinizdeki değerlere de sahip çıkın.

12.01.2012 11:36

Performans Değerlendirme Ödülleri töreni için Sapanca'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hereke Halısı markasının Çinliler tarafından ele geçirmesiyle ilgili olarak, " Elinizdeki değerlere de sahip çıkın.. Hereke, buna en güzel örnek. Yabancıtaklit ediyor. Biz Hereke'nin farkında değiliz. Para çok olunca farkında olmayız" dedi.Sapanca Güral Otel'de Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO) önderliğinde PWC Türkiye ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından düzenlenen 'Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme Ödülleri' törenine katılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yatırımlarda en fazla gelişen bölgenin Doğu Marmara bölgesi olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu ??Bu bölge Türkiye'nin gözbebeğidir. Burası insana moral veriyor. Keşke Türkiye'nin tamamı Doğu Marmara gibi olsa. Buradaki meseleler, Türkiye meselelerinden çok farklı. Burası Türkiye'nin dinamosu. Bu bölge Türkiye'nin imalat sanayiinin yüzde 20'sini yapıyor. Bütün yatırımcıların en çok tercih ettikleri nokta Türkiye'de en fazla hızla gelişen bölge Doğu Marmara bölgesi geliyor." dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu da belirterek "Sistem yamalı bohça haline geldi. Cezadan kurtuluş yok. Bu sistemi değiştirmenin yolu yeni bir anayasadır" dedi. Yeni anayasada uzlaşma olması gerektiğini söyleyen TOBB Başkanı, "Yeni anayasa, anayasa profesörlerinin yazmasıyla olmaz; herkesnin fikri alınmalı. Dört siyasi parti, anayasayı kavga etmeden yapacaklarına dair bize söz verdi" diye konuştu.

TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra Çinlilerin 'Hereke Halısı' markasıyla halı üretmeleriyle ilgili olarak ta şunları söyledi:

" Sizlerden ricam, siz ne kadar zenginseniz Türkiye o kadar zengin. Elinizdeki değerlere de sahip çıkın. Zaten biliyorduk Hereke Halısı kalmamıştı. Çin'de bir bölgenin adını Hereke yapmışlar. Çinli hereke.com'u almış. Sonradan 100 bin dolar verip geri almışız. Elimizin altındaki değerlere iyi sahip çıkmanız lazım. Hereke, buna en güzel örnek. Yabancı taklit ediyor. Biz Hereke'nin farkında değiliz. Para çok olunca farkında olmayız" dedi

Hisarcıklıoğlu'na daha sonra Hereke'de üretilen el dokuması ipek Hereke halısı hediye edildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hisarcıklıoğlu'ndan İşadamlarına Hereke Örnegi: Elinizdeki Değerlere Sahip Çıkın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement