BM, KİK'in Yemen'deki tarafları diyalog için bir araya getirme girişiminden memnun - Son Dakika
Güncel

BM, KİK'in Yemen'deki tarafları diyalog için bir araya getirme girişiminden memnun

BM, KİK\'in Yemen\'deki tarafları diyalog için bir araya getirme girişiminden memnun

Birleşmiş Milletler (BM), Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Yemen'deki tüm tarafları diyalog için Suudi Arabistan'da bir araya getirme girişimini memnuniyetle karşıladı.

18.03.2022 22:19  Güncelleme: 00:04

Birleşmiş Milletler (BM), Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Yemen'deki tüm tarafları diyalog için Suudi Arabistan'da bir araya getirme girişimini memnuniyetle karşıladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, Yemen'deki çatışmaya müzakere yoluyla kapsamlı bir siyasi çözüm bulmayı amaçlayan tüm girişimleri takdir ettiklerini belirtti.

Dujarric "Bu bağlamda, KİK'in BM'nin çabalarını destekleyerek, önümüzdeki haftalarda Yemen'deki çatışma taraflarını bir araya getirme girişimini memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

KİK'in girişimi ve Husilerden gelen tepki

KİK Genel Sekreterİ Nayif el-Hacraf, 17 Mart Perşembe günü yaptığı açıklamada, Yemenli taraflar arasında ateşkes sağlanması amacıyla 29 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da müzakerelerin yapılacağını duyurmuştu.

Hacraf, KİK ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu müzakerelere Yemen'deki tüm tarafların katılması çağrısında bulunmuştu.

Yemen hükümetinden KİK'in müzakere çağrısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Husilere bağlı sözde Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Yemen savaşına katılmayan tarafsız bir ülkede olacak diyalog müzakerelerini memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM, KİK'in Yemen'deki tarafları diyalog için bir araya getirme girişiminden memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement