İkinci Ergenekon Davası'nda 135'inci Duruşma - Son Dakika
Güncel

İkinci Ergenekon Davası'nda 135'inci Duruşma

İkinci Ergenekon Davası'nda savunma yapan tutuksuz sanık Elazığ Özel Harekat Şube eski müdürü Ayhan Atabek, Tedhiş Planı'nda adının geçtiği için yargılandığını söyleyerek, "Tedhiş Planını kim, neden hazırladı bilmiyorum.

26.09.2011 15:14

İkinci Ergenekon Davası'nda savunma yapan tutuksuz sanık Elazığ Özel Harekat Şube eski müdürü Ayhan Atabek, Tedhiş Planı'nda adının geçtiği için yargılandığını söyleyerek, "Tedhiş Planını kim, neden hazırladı bilmiyorum. Olaylarla ve şahıslarla bir ilgim yok" dedi.

21'i tutuklu 118 sanığın yargılandığı İkinci "Ergenekon" davasının 135. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 17 sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, OdaTv'ye yönelik operasyonun ardından "Ergenekon" davası kapsamında tutuklanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ile birlikte 12 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tutuksuz sanık eski Elazığ Özel Harekat Şube müdürü Ayhan Atabek savunmasını yaptı.

"İBRAHİM ŞAHİN İLE BİR KEZ TELEFONDA GÖRÜŞTÜM"

21 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Atabek, İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramada ele geçirilen Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri Ali Balkız ve Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast planlarının yer aldığı Tedhiş Planı'nda adı geçtiği için yargılandığını söyledi. Tedhiş Planıyla bir ilgisi olmadığını belirten Atabek, "Tedhiş Planı'nı kim neden hazırladı bilmiyorum. Olaylarla ve şahıslarla bir ilgim yok. Hiç bir terör örgütüne yardım etmedim. Terörist değilim" dedi. Atabek, davanın sanığı İbrahim Şahin ile eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay arasındaki telefon tapelerini okuyarak, "Behçet Oktay beni aradı. İbrahim Şahin'in Elazığ'a geleceğini söyledi. İlgilenmem için bana İbrahim Şahin'in numarasını verdi. Ben de Şahin ile ilk kez o zaman konuştum, bir daha da konuşmadım" dedi.

"SADECE BEHÇET OKTAY BANA 'RAMBO' DİYE HİTAP EDERDİ"

Savcı Nihat Taşkın, sanık Atabek'e "Eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay size neden Rambo diye hitap ederdi" diye sordu. Sanık Atabek ise "Öyle uygun görmüş, öyle takdir etmiş. Bana sadece Behçet Oktay rambo derdi. Onun dışında kimse bana rambo demezdi" ifadelerini kullandı.

"FATMA CENGİZ'İ TANIMIYORUM"

Sanıklardan Fatma Cengiz'i tanımadığını söyleyen Atabek, "Fatma Cengiz'e benim numaramı Kayseri Özel Harekat Şube Müdürü Bünyamin Elitok vermiş. Fatma Cengiz de bana bayram mesajı atmış farkında bile değilim. Bana çok mesaj gelir bayramlarda. Cevap bile vermedim. Ayrıca numaralara da ulaşmak zor değil" şeklinde konuştu. Atabek, "Kimin yazdığı belli olmayan bir plan yüzünden 21 ay tutuklu kaldım. Çok mağdur oldum, beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Ergenekon Davası'nda 135'inci Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement