ANTALYA'DA YAĞMUR VE LODOS, HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ - - Son Dakika
Güncel

ANTALYA'DA YAĞMUR VE LODOS, HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ -

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış, gece saatlerde kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili oldu.

11.01.2023 13:12  Güncelleme: 15:57

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış, gece saatlerde kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili oldu. Hızı 60 kilometreyi bulan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasında ağaçlar devrildi. Konyaaltı sahilinde ki plaj işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı, ışıklı direkler devrildi. 5-6 metreye ulaşan dalgaları izlemek isteyenler sahile akın etti.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar için uyarıda bulunduğu Antalya'da yağış, dün akşam saatlerinde başladı. Kent merkezinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış, kuvvetli rüzgar ile birleşti. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çöp konteynerleri devrildi, bazı ağaçlar yerinden söküldü. Zaman zaman etkisini artıran yağmur nedeniyle de birçok noktada su birikintisi oluştu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtınanın etkisi ile Konyaaltı Caddesi'ndeki sahil şeridi, dev dalgalara teslim oldu. Boyu zaman zaman 5-6 metreyi aşan dalgalar, sahil şeridini döverken, dalgaları izlemeye gelenler de o anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Lodos nedeniyle sahile define avcıları da akın etti. Ellerinde elektronik dedektörlerle dalgaların aşındırdığı sahilde yürüyerek değerli eşya arayan vatandaşlar, rüzgara ve yağmura aldırış etmedi.

SAKLIKENT'E KAR YAĞDI

Antalya'nın zirvesi olarak bilinen Saklıkent Kayak Merkezi'ne de ilk kar yağışı gerçekleşti. Dakikalar içinde beyaza bürünen zirvede karpostalları aratmayacak görüntü oluştu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte Kepez ilçesine 65.5, Muratpaşa'ya 55.5, Serik'e 42 kilogram yağış düştü. Rüzgarın hızı ise Kumluca'da 71.3, Kemer'de 66, Konyaaltı'nda 60 kilometreye kadar ulaştı. Antalya'da hayatı olumsuz etkileyen yağmur ve fırtınanın akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor. ISPARTA VE BURDUR DA ETKİLENDİ

Isparta ve Burdur'da yağıştan etkilendi. Isparta'da en fazla yağış 50,2 kilogram ile Davraz Kayak Merkezi'nde ölçüldü. Isparta şehir merkezinde ise 5 kilogram yağış kaydedildi. En yüksek rüzgar hızı Isparta Gölcük Milli Parkında 102,3 kilometre, Isparta merkezde 46,8 kilometre ölçüldü. Burdur'da en fazla yağış 65,5 kilogram ile Bucak Karacaören'de ölçüldü. En yüksek rüzgarın hızı ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsünde 87,1 ve Burdur merkezde 41,8 kilometre ölçüldü. Fırtına ve kuvvetli yağışın özellikle doğu ilçelerinde gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

ANTALYA\'DA YAĞMUR VE LODOS, HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ -
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA'DA YAĞMUR VE LODOS, HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement