İtalyan Kruvaziyer Şirketine "Ege'den Uzaklaşmayın" Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

İtalyan Kruvaziyer Şirketine "Ege'den Uzaklaşmayın" Çağrısı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İtalyan kruvaziyer şirketi Costa Crociere ile yaptıkları görüşmede 2016'da Ege Denizi'ne yapılan seferlerin esnek bir programla devam etmesi gerektiğini belirttiklerini ifade etti.

01.02.2016 16:09

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İtalyan kruvaziyer şirketi Costa Crociere ile yaptıkları görüşmede 2016'da Ege Denizi'ne yapılan seferlerin esnek bir programla devam etmesi gerektiğini belirttiklerini ifade etti.

İZTO'dan yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer şirketlerinin 2016 seferlerini iptal ettiği haberleri üzerine Oda Meclis Başkanı Rebii Akdurak ile birlikte Costa Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ile bir araya gelen Demirtaş, firmaya Türkiye destinasyonu hakkında bilgi verdi.

Genova kentindeki görüşmede şirketin endişelerini anladıklarını ancak bugünlerin geçeceğini ifade ettiklerini aktaran Demirtaş, Türkiye'ye gelen turist sayısının 2015'te sadece yüzde 1,6 gerilediğini ve bunun da Rusya ile yaşanan gerginlikten kaynaklandığını vurguladıklarını belirtti.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Türkiye hala dünyanın en büyük 6. turizm destinasyonu. İtalyan şirketi yetkililerine Türkiye'nin bu potansiyelini değerlendirmeleri, bugünler geçeceğini aktardık. Panik yapmamaları, Ege'den uzaklaşmamaları gerektiğini söyledik. Görüşmede esnek bir program uygulayarak, uygun ortam görülürse 2016 yılında İzmir'e tekrar gelmeye başlamaları gerektiğini belirttik."

Görüşmede, Meclis Başkanı Akdurak'ın aynı zamanda Türk – İtalyan Ticaret Odası başkanı olduğunun hatırlatıldığı ve İzmir'in en güvenli liman olmaya devam ettiği görüşünün aktarıldığı belirtildi.

"2017'de geri döneriz"

Costa Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ise İzmir'in kendileri için önemli bir destinasyon olduğunu, 2016 yılı için Türkiye ve Doğu Akdeniz 'i riskli görmeleri nedeniyle seferleri iptal ettiklerini anlattı.

Bu iptaller nedeniyle THY ile yaptıkları anlaşmalardaki cezaları ödemeyi göze aldıklarını kaydeden Palomba, bu yıl İzmir'e sadece bir seferlerinin bulunduğunu, bu durumun sadece 2016 için geçerli olduğunu belirtti.

Palomba, 2017 yılında Ege ve Doğu Akdeniz'e tekrar geri döneceklerini, bu bölgeyi ve İzmir'i tamamen bırakmalarının söz konusu olmadığını kaydetti.

Açıklamada, Demirtaş ve Polomba'nın Mart ayında ABD'de düzenlenecek Kruvaziyer Fuarı'nda tekrar bir araya geleceği, durumu gözden geçireceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İtalyan Kruvaziyer Şirketine 'Ege'den Uzaklaşmayın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement