İzka Çin Heyetini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

İzka Çin Heyetini Ağırladı

İzka Çin Heyetini Ağırladı

İzmir'in kalkınmasında önemli rol oynayan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Çin'in Zhejiang eyaletinden bir heyet misafir etti.

27.06.2014 18:39

İzmir'in kalkınmasında önemli rol oynayan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Çin'in Zhejiang eyaletinden bir heyet misafir etti. İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Çin Heyeti İzmir'deki ticaret, yatırım ve turizm olanakları hakkında bilgilendirildi.

Zhejiang Halkın Politik Danışma Kongresi Başkanı Qiao Chuanxiu başkanlığındaki heyette, Zhejiang Halkın Politik Danışma Kongresi Genel Sekreteri Chen Ronggao, Zhejiang Dış İlişkiler Dairesi Genel Müdürü Jin Yonghui, Zhejiang Denizaşırı Çin İlişkileri Dairesi Genel Müdürü Wang Wenjuan, Zhejiang Halkın Politik Danışma Kongresi Müdürü Cheng Hongjuan ve Zheijang Dış İlişkiler Dairesi Avrupa ve Afrika Şubesi Müdürü Xing Huidong yer aldı.

İlk adımların 3 yıl önce atıldığı İzmir - Zhejiang arasındaki dostluk köprüsü, toplantı sonrasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde "Güzel Zheijang" fotoğraf sergisi açıldı. Zheijang eyaletine ait fotoğrafların bulunduğu, serginin açılışını Zhejiang Halkın Politik Danışma Kongresi Başkanı Qiao Chuanxiu, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ile birlikte yaptı.

Fotoğraf sergisi açılış töreni sırasında İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Özdemir ve İFOD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yasa'nın "Çin'e Seyahat" adlı fotoğraf gösterimi de Çin heyeti ve katılımcılara sunuldu.

İzmir ile Zhejiang arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin ilerlediğini ve önümüzdeki yıllarda iki kent arasındaki dostluk bağlarının daha da pekişeceğini kaydeden Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, açılış töreni sonrasında heyetle birlikte sergiyi gezerek, fotoğraflar hakkında bilgi aldı. İzmir ile olan dostluklarının 3 yıl önce başladığını ve bundan sonraki süreçte de hız kesmeden devam edeceğini açıklayan Zhejiang Halkın Politik Danışma Kongresi Başkanı Qiao Chuanxiu ise, kültürel ve ticari ilişkilerin artmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

Zhejiang eyaletinin yaklaşık 70 adet fotoğrafından oluşan "Güzel Zhejiang" sergisi 29 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzka Çin Heyetini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement